Prokletý Hříšný tanec: rakovina, AIDS a drogy. Smrt si brala jednoho herce za druhým

Hříšný tanec, Patrick Swazyze
Zdroj: se souhlasem Paramount Network
Soundtrack k filmu byl 11x platinový......a píseň "Time of my life" získala Oscara i Grammy.Patrickovi se podařilo předvést dvojitou piruetu až na dvacátý pátý pokus. Tedy z jeho pohledu. Swayze byl totiž mnohem lepší tanečník než jeho filmová postava.+ 6 fotek+ 7 fotek

Z některých filmů doslova mrazí v zádech. A nemusí jít nutně o horor. Třeba Hříšný tanec. Na první pohled romantický film, který svým obrovským úspěchem vydělal několik miliard dolarů. Nemuseli však jeho tvůrci za to zaplatit tu nejvyšší cenu? Smrtka je totiž vůbec nešetřila a kosila v jejich řadách hlava nehlava.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 06. 2020 16:00

Frances Housemanová, alias Baby, tráví se svými rodiči léto v hotelu pro bohaté. Tam se seznámí s instruktorem tance Johnym Castlem. Druh tance, který vyučuje, je pro konzervativní hosty zcela nepřijatelný. Když mu však jeho taneční partnerka oznámí, že se kvůli těhotenství nemůže zúčastnit dalšího vystoupení, vezme si Johny na pomoc právě Baby. Jejich postupné sbližování přeroste v lásku, která se však bude muset poprat ještě s mnoha překážkami.

Na film Hříšný tanec se můžete podívat dnes ve 20:15 na Primě

Nešťastný Patrick Swayze

Swayze dokázal překonat závislost na alkoholu a drogách, ale rakovinu slinivky břišní se mu porazit nepodařilo. “Je to závod o život,” řekl několik měsíců před smrtí. Bohužel se nedočkal ani klidného dožití. Jeho nejbližší kamarád prozradil, že zažíval domácí násilí od své manželky.

Poznali se ještě v pubertě a vydrželi spolu 34 let. Ačkoli ji Patrick hluboce miloval, Lisa si toho vůbec nevážila. Měla ho podvádět s muži a ženami, a když byl herec již na pokraji svých sil (zhubl čtyřicet kilo), měla ho povedená ženuška držet doma jako vězně. Neváhala na něj také vztáhnout ruku. K celé situaci se pak pro web radaronline.com vyjádřil bratr Swayzeho, Donnie. “Kdybych tam tehdy nepřišel, zemřel by brácha ve vlastních výkalech. Vykašlala se na něho.” 

Baby přežila tragédii

Ani představitelce Baby se po zdravotní stránce nedařilo, ale alespoň přežila. Krátce po dotočení Hříšného tance se stala účastnicí tragické nehody. BMW, v němž seděla na místě spolujezdce, se srazilo s protijedoucím autem, ve kterém byla matka s dcerou. Obě nepřežily. Ač za kolaps Jennifer nemohla, neustále ji sžíraly výčitky svědomí.

Po rekonvalescenci ji stihla další rána. Lékaři u ní našli nádor, který se ale podařilo včas odstranit. Po profesní stránce to také nebyla žádná sláva. Před Hříšným tancem to byla “ta dívka se zajímavým nosem”, když ale podstoupila plastiku, nedokázali ji poznat ani její vlastní fanoušci. Nemluvě o tom, že kvůli svému nešťastnému rozhodnutí přišla o hodně pracovních smluv. Vyhrát se jí podařilo jen v lásce. Se svým manželem Clarkem Greggem žije dodnes. A to se v Hollywoodu jen tak nevidí.

AIDS, drogy a zase rakovina

Režisér Emile Ardolino zemřel pouhých šest let po dokončení natáčení. Nakazil se virem HIV. Max Cantor, který si v Hříšném tanci zahrál číšníka Robbieho, odešel na onen svět ve dvaatřiceti letech. Údajně se předávkoval heroinem, když sbíral materiál na svou knihu mezi narkomany.

Otec Baby v podání Jerryho Orbacha, kterého jsme mohli vidět i v detektivce Právo a pořádek, měl podobný osud jako Patrick Swayze. Podlehl rakovině prostaty, která ho sužovala celých deset let.

Zdroj textu: Aha, Blesk, čsfd

Zdroj fotek: Prima

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články