Deset let od smrti Patricka Swayzeho: V dětství byl týrán matkou, na konci života manželkou

S manželkou Lisou Niemi tvořili pár až do hercovy smrti.
Zdroj: profimedia.cz
Patrick Swayze neměl lehký život. V dětství ho šikanovala matka, před smrtí žena. Patrick Swayze byl za roli Johnnyho nominován na Zlatý glóbus v kategorii filmová komedie a muzikál. Porazil ho Robin Williams za Dobré ráno, Vietname.Při natáčení dvojité piruety potřeboval Patrick Swayze víc než 25 pokusů, než byl sám se sebou spokojen.S manželkou Lisou Niemi tvořili pár až do hercovy smrti.+ 5 fotek+ 6 fotek

Dnes je tomu deset let, co nás navždy opustil legendární herec, který se navždy zapsal do lidských srdcí rolí tanečníka ve filmu Hříšný tanec. V soukromí však Patrick šťastný život nežil. Už v dětství byl týrán matkou a říká se, že ke konci života ho šikanovala i jeho vlastní žena.

Petra Járková
Petra Járková 14. 09. 2019 08:00

Manželka tanečníka Patricka Swayzeho, spisovatelka Lisa Niemi, v novém životopisném dokumentu s názvem I Am Patrick Swayze promluvila o detailech z jeho života, které fanoušci ještě neměli možnost slyšet.

Nešťastné dětství

Matka Patricka Swayzeho Patsy měla složité dětství, během něhož byla obětí fyzického násilí. Právě to se zřejmě promítlo i do jejího stylu výchovy. Lisa tvrdí, že díky tomu žila celá rodina Patricka Swayzeho v nepříjemném koloběhu trestů a v drsném prostředí, které na dítěti zanechá stopy.

Láska k matce

Když se Patrick s Lisou odstěhovali do Hollywoodu, Patsy se rozhodla je následovat. „Brzy jí došlo, že pokud chce být s námi, musí se chovat jinak. Vždy byla velmi kritická a negativní, ale aby mohla zůstat, začala se chovat o něco lépe. Byla milejší,“ prozradila v dokumentu Lisa. I přes složitější dětství a dospívání však Patrick svou matku miloval a celý život ji obdivoval.

Rakovina slinivky

V posledních měsících života si procházel Swayze nepředstavitelným peklem. Jen je smutné, že zákeřná rakovina slinivky nebyla to jediné, co ho ničilo. Manželství s Lisou sice navenek působilo pohádkově, ve skutečnosti však herec údajně trpěl jako zvíře. Nemoc Patricka ničila, zhubl a zeslábl natolik, že nebyl schopen sám se o sebe postarat. A Lisa ho prý začala týrat. Měla mu zakazovat chodit ven a zvát si domů návštěvy, nesměla za ním prý ani vlastní matka. Dokonce ho měla i mlátit.

Fyzické násilí

„Bila ho a mnohokrát po jejich hádkách zůstaly zničené hotelové pokoje, auta i jejich dům. Bila ho, i když byl nemocný. Byl bezbranný, ale i kdyby byl zdravý, nikdy by na ni nevztáhl ruku,“ prozradil zdroj z hercova blízkého okolí. Přátelé prý Patrickovi mnohokrát radili, aby se s Lisou rozvedl, a dodnes ji vykreslují jako monstrum. Sama tanečnice ale všechna obvinění označila za sprosté lži.

Nové manželství

Když Patrick Swayze 14. září 2009 ve věku 57 let zemřel, Lisa zůstala pět let sama a pak se provdala za klenotníka Alberta DePrisca, se kterým je dodnes a vypadá to, že po zesnulém manželovi už dávno netruchlí.

NA PATRICKA SWAYZEHO SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články