34 let od smrti herečky Simone Signoret: Měla slabost pro Delona, vyfoukla Oscara Katharine Hepburn

Simone Signoret, rodným jménem Henriette Charlotte Simone Kaminker, byla francouzská filmová herečka, držitelka mnoha filmových cen.
Zdroj: Wikipedie
Simone Signoret, rodným jménem Henriette Charlotte Simone Kaminker, byla francouzská filmová herečka, držitelka mnoha filmových cen.Simone Signoretová se narodila v roce 1921 ve Wiesbadenu v Porýní jako nejstarší dítě André Kaminkera a Georgette Signoretové. Její otec, narozený ve Francii, byl synem polského Žida, obchodníka s diamanty. Matka pocházela z nemajetné, francouzské, křesťanské rodiny.Simone získala základní vzdělání na školách v Neuilly-sur-Seine, městečku poblíž Paříže, kde rodina bydlela. Na chlapeckém lyceu tam v té době působil jako učitel filosofie Jean-Paul Sartre a Simone měla, prostřednictvím svých kamarádů, možnost seznámit se s jeho myšlenkami. Maturitu složila ve Vannes v Bretani, kde byla s matkou a bratry na prázdninách a kde po vypuknutí 2. světové války ještě nějaký čas zůstali.+ 6 fotek+ 7 fotek

Francouzská filmová herečka a držitelka mnoha cen vděčila fyzickému vzhledu a hlavně talentu, díky kterému se propracovala ze statistky, přes herečku malých rolí až na hvězdu filmového plátna. Nechte se překvapit jejím životem!

Petra Járková
Petra Járková 30. 09. 2019 08:00

Osobní život

V roce 1943 se Simone Signoretová seznámila s filmovým režisérem Yvesem Allégretem. V roce 1946 se jim narodila dcera Catherine Allégretová. V roce 1948 se Simone Signoretová za otce své dcery provdala, ale rok poté se zamilovala do mladého zpěváka Yvese Montanda. S Allégretem se rozvedla a v roce 1951 se provdala za Montanda. Pro Simone Signoretovou byl Montand nejen manželem, ale i nejlepším přítelem. Ani Montandovy krátké milostné eskapády, například románek s Marilyn Monroe při natáčení filmu Let's Make Love, nenarušily pevnost jejich svazku a manželství s ním trvalo až do její smrti v roce 1985.

Láska k Delonovi

Simone Signoret si Delona do filmu Spálené stodoly vyžádala osobně. Nikdy neskrývala svou mimořádnou slabost pro toho „kluka“, jak ho sama nazývala. Podle jejího názoru byl Delon „jemný a šlechetný blázen“, který si hraje na drsňáka.

Boj o  Oscara

Hvězdy filmu Last summer Elizabeth Taylor a Katharine Hepburn se společně poprvé a naposledy utkaly o Oscara za nejlepší herecký výkon v hlavní roli. Sošku nakonec získala Simone Signoret za roli ve filmu Místo nahoře.

Komunistické dokumenty

Simone Signoret vůbec neměla chuť film Smrt v této zahradě točit a letět kvůli tomu do Mexika. Vložila si proto do pasu komunistické dokumenty a doufala, že ji americké úřady při mezipřistání v New Yorku pošlou zpátky, ale ty ji bez řečí nechaly projít letištní kontrolou.

Exhumace těla

Yves Montand byl pochován do hrobu k Simone Signoretové. Jeho tělo nechaly úřady později exhumovat kvůli odebrání DNA, protože ho jistá žena nařkla, že s ním má dítě. Její obvinění se ale ukázalo jako falešné.

NA KRÁSNOU SIMONE SIGNORETOVOU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články