Nezlehčujte banální zdravotní problémy: Příznaky, se kterými není radno si zahrávat

Někdy mohou být zcela obyčejné příznaky předzvěstí něčeho horšího.
Zdroj: Pixabay
Někdy mohou být zcela obyčejné příznaky předzvěstí něčeho horšího.Bolesti podbřišku nemusí mít vždy něco společného s PMS.Dlouhodobou bolest zcela jistě nepodceňujte.Migrény, bolesti hlavy, ztráta vidění - raději navštivte lékaře.+ 1 fotka+ 2 fotky

Když vás něco bolí, vezmete si prášek a jinak nad tím mávnete rukou? Nad některými zdravotními problémy však není dobré jen tak mávnout rukou! I zprvu banální věci, které na první pohled vypadají zcela neškodně, mohou být prvotním příznakem rakoviny. Které to jsou?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 25. 10. 2018 16:52

Některé zdravotní problémy se zdají  zanedbatelné, že se nad nimi ani nepozastavíte. Ale měli byste. Dlouhodobé a zhoršující se problémy by se měly začít řešit. I naprosto banální věc může být totiž příznakem rakoviny a dalších závažných onemocnění.

Bolest

Pokud vás bolí něco na těle a nevíte, od čeho byste to mohli mít, může to být klidně nějaká banalita. Ale také nemusí. Může to signalizovat rakovinu kostí nebo vaječníků. Bolest vyvolaná rakovinou obvykle znamená, že se rakovina už rozšířila. Při dlouhodobé bolesti byste tedy měli zajít k lékaři.

Hubnutí

Jestli jste za poslední dobu celkem zhubli a v podstatě nic jste pro to neudělali, tak se mějte na pozoru. Můžete totiž mít rakovinu v počátečním stadiu. Časté je nechutenství a nevolnost. Tento příznak se nejčastěji objevuje u rakoviny plic, slinivky, tlustého střeva nebo u leukémie.

Močové cesty

Nejčastější problém mnoha žen i mužů je zánět močových cest. Proto jsou příznaky pro tento zánět většinou ignorovány. Pokud si ale všimnete, že máte krev v moči, chce se vám pořád na záchod nebo vás to při močení bolí, okamžitě navštivte svého lékaře. Musí vyloučit, že se nejedná o rakovinu močového měchýře, ledvin nebo prostaty.

Kašel

Dejte si pozor, pokud máte přetrvávající kašel a chrapot. Ano, může to být jen sezonní chřipka, ale tento příznak může ukazovat na rakovinu hrtanu nebo plic.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články