Dramatické osudy sošek, které vyhráli slavní: Dan Bárta ji hodil do Vltavy, Zdeňku Svěrákovi upadla na zem

Dramatické osudy sošek, které vyhráli slavní: Dan Bárta ji hodil do Vltavy, Zdeňku Svěrákovi upadla na zem
Zdroj: Showpix, Herminapress/koláž Lifee.cz
Monika Absolonová má neuvěřitelnou smůlu. Syn Tadeáš jí rozbil Cenu Thálie, kterou dostala v roce 2011 za roli v muzikálu Funny Girl. Podobné neštěstí nepostihlo zpěvačku poprvé. Když se stala ve Slavíkovi Skokanem roku, sošku žáby omylem roztříštila hned po předávání, rok nato jí stejnou cenu rozbila šatnářka. Cenu v kategorii Objev roku, která měla tvar ruky, zase obdržela bez prstu.Zpěvák Dan Bárta hodil svoji cenu Anděl do Vltavy.V roce 2016 mu ji přímo na pódium přišel vrátit potápěč.Herec Matěj Hádek zapomněl roku 2016 dvě sošky Českých lvů, svoji a svého bratra, po přímém přenosu v baru. Vrátil se pro ně druhý den.+ 4 fotky+ 5 fotek

Střepy nosí štěstí, říká se. Co když ale pocházejí z ceny, kterou známé osobnosti dostaly odměnou za své dílo? Odpověď na tuto otázku by možná znali Marek Daniel z Kanceláře Blaník, který se z Českého lva radoval pouhých patnáct minut, Zdeněk Svěrák, jenž svoji křišťálovou cenu omylem upustil bezprostředně po převzetí, či zpěvačka Monika Absolonová, která by mohla být čestnou laureátkou ceny o největší smolařku. Kolik trofejí už zpěvačka musela oželet?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 16. 03. 2022 14:30

Slavnostní předávání cen je bezpochyby ostře sledovanou událostí. Právě drahocenné skleněné sošky jsou obvyklou trofejí, kterou si známé tváře odnášejí domů. Mnohdy ale společenské dění večera a veselí převládne a cena se v lepším případě někam zatoulá, v horším skončí na dlažbě jako hromádka střepů. Pojďme se společně podívat, které známé tváře musely svoji cenu oželet, byť třeba ne vlastní vinou.

Dan Bárta cenu hodil do Vltavy

Předávání Cen Anděl v roce 2016 ozvláštnil potápěč, který v přímém přenosu vrátil Anděla zpěváku Danu Bártovi. Ten se následně Blesku přiznal, že jednu ze sošek, které získal v předchozích letech, ve vzteku hodil do Vltavy. „Hodil jsem ji z Palackého mostu. Tehdy jsme tu cenu zapíjeli nedaleko v hospodě a na tom mostě mi nějaký opilec řekl, že nechápe, proč jsem tu cenu získal zrovna já, když jsem nic nedokázal. Hrozně se mě to dotklo, a tak jsem ji vzteky zahodil,“ kál se Dan Bárta s tím, že podruhé už dá na Anděla větší pozor. Nutno zmínit, že v minulosti nechal jiné dvě ceny v baru Al Capone, kde si je ale druhý den poctivě vyzvedl.

Matěj Hádek zapomněl Lvy v baru

Podobně ztratil sošky hned dvou Českých lvů herec Matěj Hádek. Pracovníci vyhlášeného pražského baru se ale ukázali jako poctiví lidé a majitele suvenýrů, které našli při ranním úklidu, se rozhodli vyhledat přes Facebook. „Kdo včera zapomněl dva Český lvy v PUBLICU, přihlaste se o ně na vrátnici,“ stálo ve vtipném postu. Nutno zmínit, že Matěj Hádek se pro ně podle informací Blesku nakonec vrátil.

Tonda Blaník měl Lva 15 minut

Smůlu měl po předávání Lvů herec Marek Daniel, kterého si akademici oblíbili v seriálu Kancelář Blaník. Když po slavnostním předání vyšel k fotostěně, aby nechal fotografy pořídit několik snímků, soška mu vyklouzla z rukou. Držitelem Českého lva tak byl seriálový Tonda Blaník reálně asi patnáct minut. Herec dlouho nesmutnil a s torzem sošky se vydal k baru.

Zdeněk Svěrák cenu upustil hned při přebírání

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, říká se. Scenárista a herec Zdeněk Svěrák zažil nepříjemný trapas, když přebíral ocenění Hercova mise na festivalu Art Film Fest. Křišťálová cena mu vypadla z rukou a roztříštila se o beton. Tento příběh má ale šťastný konec. „V průběhu několika dní nám v Bratislavě vyrobí novou cenu, kterou panu Svěrákovi hned pošleme. Navíc střepy přinášejí štěstí," uvedl viceprezident festivalu Peter Hledík.

Smolařskou rekordmankou je Monika Absolonová

Notorickou smolařkou je zpěvačka Monika Absolonová, která přišla hned o několik důležitých cen - a to včetně drahocenné Thálie na nejlepší herecký výkon. Tu poslední jí rozbil syn Tadeáš. „Dostala jsem v životě čtyři ceny. První byla z úplného začátku mého zpívání, druhé místo v kategorii Objev roku. Měla tvar ruky a chyběl jí jeden prst. Pak mám dvě žáby, když jsem se ve Slavíkovi stala dva roky po sobě Skokanem roku. První jsem rozbila hned po předání, druhou mi o rok později rozbila paní v šatně, kam jsem ji schovala, abych aspoň jednu měla a nerozbila ji, a teď mi tuhle vázu rozbil Tadeáš,“ okomentovala Monika situaci na svém Facebooku.

Nehodu Václava Neužila napráskala švagrová

Ceny Thálie jsou zřejmě zakleté, Monika Absolonová není jediná, kdo s ní měl potíže. Podobné neštěstí se s touto cenou přihodilo také herci Václavu Neužilovi, jak na něj práskla švagrová Erika Stárková. „Má ji jen poloviční, protože mu upadla na zem. Touto cestou bych vás chtěla poprosit, jestli byste mu neudělali novou,“ prohlásila hvězda seriálu Most ve vysílání pořadu Sama doma.

Jenovéfa Boková nechala Lva u sestry

Herečka Jenovéfa Boková získala Českého lva za film Chvilky. Cenu však nechala u své sestry Kristýny Bokové, protože její dcerka Anna Sophie si Lva natolik oblíbila, že ho chtěla mít doma. Podle webu Extra.cz byla natolik smutná, že maminka sošku nevyhrála, ale teta ano, že pronesla: „Já nikomu děkovat nebudu!“ Načež utekla k sobě do pokoje.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články