Skandální dospívání Brooke Shields: Ve filmu sváděla muže už v jedenácti, ztráta panenství ve 22 letech ji ale zlomila

Skandální dospívání Brooke Shields: Ve filmu sváděla muže už v jedenácti, ztráta panenství ve 22 letech ji ale zlomila
Zdroj: Profimedia
Herečka Brooke Shields neměla jednoduché dospívání. Už v deseti letech se stala objektem touhy mužů kvůli aktům v časopise Playboy a další kontroverzní počiny následovaly. V jedenácti letech hrála ve filmu Děvčátko (Pretty Baby) prostitutku, ve čtrnácti běhala nahá a měla incestní vztah v Modré Laguně.Za vším stála její majetnická matka Teri (vpravo), která chtěla mít z krásné dcery slavnou herečku nebo modelku a v neposlední řadě i nějaký finanční zisk. Brooke dodnes nechápe, jak ji matka mohla takto sexualizovat.Sama by totiž svým dcerám Rowan (19) a Grier (16), které má se scenáristou Chrisem Hanchym (59), nic podobného nikdy neudělala.Prozradila to ve dvoudílném dokumentu nazvaném po svém nejkontroverznějším filmu Pretty Baby: Brooke Shields, jenž měl premiéru začátkem dubna. V něm mimo jiné přiznává, že když přišla o panenství s kolegou Deanem Cainem, měla z toho ohromné výčitky svědomí.+ 1 fotka+ 2 fotky

Už v 11 letech se stala sexsymbolem Hollywoodu, když ji matka dovolila obsadit do role ve filmu Děvčátko, kde lascivně sváděla tehdy sedmadvacetiletého kolegu. Vztah Brooke Shields (57) k sexualitě byl ale velmi rozporuplný. V soukromém životě přišla o panenství až ve 22 letech se spolužákem Deanem Cainem (56), přičemž po aktu utekla se slzami v očích nahá z pokoje. Proč? To vysvětluje v novém dvojdílném dokumentu o svém životě s názvem Pretty Baby: Brooke Shields.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 05. 04. 2023 11:13

Sedmapadesátiletá diva dodnes cítí výčitky vůči Cainovi, když si na onu noc vzpomene. Představitel seriálového Supermana a uhrančivá hnědovláska spolu chodili během studií na Princetonu. A zatímco Brooke se vyžívala v duševním aspektu jejich vztahu, hledala lásku a porozumění, Deanův přístup byl více fyzický, jak už to tak u kluků v tomto věku bývá.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Page Six (@pagesix)

Útěk po prvním sexu

"Když jsme se spolu konečně vyspali, utekla jsem hned po aktu z pokoje, přeběhla s holým zadkem halu a prostě utíkala. Netušila jsem vůbec kam," vybavuje si v dokumentu. "On za mnou vyběhl s peřinou, chytil mě a křikl: 'Kam jdeš?' Odpověděla jsem: 'Nikam, neopouštím tě.' On to pochopil a já se rozplakala," popisuje Shields v dokumentu, který mapuje její kontroverzní dospívání. Během něj byla mladičká herečka veřejně sexualizována například tím, že už coby desetiletá pózovala nahá pro pánský magazín Playboy a o rok později hrála prostitutku v již zmíněném snímku Pretty Baby.

V pamětech, které vyšly v roce 2015, Shields ozřejmila, jak ji po stránce sexuality poznamenal přístup její majetnické matky Teri. "Chtěla mě mít jen pro sebe. Věřila v moc, kterou nade mnou má, a když jsem začala dospívat a sbírala sexuální zkušenosti, brala to, jako že mě ztrácí," vylíčila herečka.

Sex pro Brooke Shields představoval zakázané ovoce

"Mohla jsem sice být, čím jsem chtěla, ale vždycky mě pak dostihl pocit viny. Takže místo toho, abych se plně oddala vztahu s mužem a sdílela s ním všechny ty krásné intimnosti, začala jsem v duchu plakat a vyskočila z postele," ozřejmuje hrdinka Modré laguny, kde už jako čtrnáctiletá sehrála incestní vztah s bratrancem.

Komplikovanému vztahu s matkou Brooke věnovala velkou část dokumentu. Zdůraznila, jak se Teri Shields například s klidným svědomím dívala na svou jedenáctiletou dceru, jak ve filmu Pretty Baby svůdně líbá tehdy sedmadvacetiletého Keithe Carradinea. Jako maminka dvou dcer Rowan (19) a Grier (16) absolutně nechápe, jak rodič toto mohl dovolit a nezasáhnout. Holky se prý na její možná nejslavnější film odmítají dívat. "Je to dětská pornografie. Mami, dovolila bys nám, abychom tohle dělaly v jedenácti letech?" táže se Grier v dokumentu, načež Brooke jen obtížně polyká slzy.

Brooke Shields se konečně rozhodla odhalit pravdu

Matka Brooke Shields, která byla dlouhá léta závislá na alkoholu, zemřela v roce 2012. Herečka vůči ní ale zlost necítí, jen nechápe, jak některé věci mohla dopustit. "Netuším, proč si myslela, že je to v pořádku," poukazuje atraktivní hnědovláska. Nad tím, zda natočit dokument o svém životě se všemi jeho kontroverzemi, Brooke dlouho váhala. Nakonec na něj ale kývla. Po všech těch letech, kdy docházela na psychoterapie, prý nastal ten správný čas vyjít s pravdou na světlo.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články