Tragické osudy dětských hvězd: Brooke Shields musela v deseti letech fotit akty pro Playboy

Brooke Shields se musela v pouhých deseti letech svléknout pro Playboy.
Zdroj: Wikimedia Commons/PH1 Doty, U.S. Navy, Public Domain
Macaulay Culkin musel čelit svému otci Kitovi, který mu záviděl úspěch.Matka Drew Barrymore rozhazovala všechny peníze na večírcích. Tam také Drew poprvé okusila drogy.Brian Wilson z Beach Boys se stal obětí velmi krutého ponižování ze strany otce.I Michaela Jacksona fyzicky napadal vlastní otec. Nikdy se za to neomluvil. Prý šlo o správnou výchovu.+ 2 fotky+ 3 fotky

Macaulay Culkin, Brooke Shields, Michael Jackson a další možná věděli, že na světě existují rodiče, kteří své děti milují a podporují. Jenže oni takové doma neměli. Jejich rodiče se snažili přiživit na úspěchu potomků, častokrát proto, že si tím plnili nějaký vlastní sen. Někdy to ale došlo až do skutečných extrémů.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 16. 09. 2021 14:00

Macaulay Culkin se musel vyrovnat s násilnickým otcem, který žárlil na jeho úspěch. Drew Barrymore začala kvůli laxní výchově brát ve dvanácti kokain, Brooke Shields bylo o dva roky méně a už se nahá promenádovala před fotografem Playboye. Michael Jackson měl prý kvůli vysokému falzetu podstoupit chemickou kastraci.

Macaulay Culkin a žárlivý otec

Osmičlenná rodina Culkinových se před legendárním filmem Sám doma tísnila ve velmi malém bytě. Když se Macaulay stal přes noc hollywoodskou hvězdou, začalo se jim blýskat na lepší časy. Otec Kit ale na jeho úspěch žárlil a dával mu to pořádně najevo. Když se v roce 1991 Macaulay objevil v talk show Saturday Night Live, měl mu otec vyhrožovat, že pokud o něm řekne něco špatného, pěkně si ho podá.

Během natáčení pokračování Sám doma se stal z Kita jeden z nejlépe placených manažerů továrny na sny. To mu ale nestačilo. Chtěl mít absolutní kontrolu nad synovou kariérou. Vedlo to ovšem k mnoha neúspěchům. V 15 letech toho měl Macaulay plné zuby a své rodiče zažaloval. Soud mu vyhověl a předčasně jej zplnoletnil. Od té doby se herec rodině snaží vyhýbat.

“Party girl” Drew Barrymore

Drew Barrymore se stala osudnou její matka Jaid. Jakmile začala dívka vydělávat, peníze se rozhazovaly opravdu ve velkém. Pět dní v týdnu se konaly velké párty. „Máma říkala: Chceš jít do školy, kde tě budou šikanovat, nebo do klubu Studio 54? Jasně, že jsem si vybrala druhou možnost,” svěřila se po letech herečka.

Ve dvanácti letech se stala závislou na kokainu. O rok později se pokusila o sebevraždu. Jaid ji za to poslala do psychiatrické léčebny. Když se po 18 měsících dostala Drew ven, nechala se zplnoletnit. Aby se uživila, musela si najít klasické zaměstnání, nějaký čas prý i uklízela toalety. Nakonec se jí ale podařilo dostat znovu na vrchol.

Desetiletá Brooke Shields v magazínu Playboy

Teri Shields začala řídit život své dcery Brooke už od jedenácti měsíců. To nakonec vyústilo v nešťastné focení pro magazín Playboy. V pouhých deseti letech se musela nechat zvěčnit fotografem Gary Grossem nahá ve vaně a s velmi nápadným líčením, které by se spíše hodilo pro ženu lehčích mravů. Za tuto “práci” obdržela 450 dolarů. Gross sice její matce vysvětloval, že v zásadě nejde o pornografii, kdyby ale Brooke byla o něco starší, určitě by nesouhlasila s tím, aby její nahé tělo vidělo tolik lidí. Na jednom snímku dokonce stála, nemohla se tak zakrýt ani pěnou.

To se pak bohužel odrazilo i na její herecké kariéře. Dostávala role, kde nechyběla nahota a sex.Byla jsem pouhé naivní a nevinné dítě. Lolitou jsem se stala jen kvůli tomu, že jsem ještě plně nechápala svou sexualitu,” zavzpomínala Shields.

Dětské trauma Briana Wilsona

Briana Wilsona, Grammy oceněného muzikanta a člena legendární kapely Beach Boys, nutil otec Murry společně s bratry do hudební kariéry. Pokud mu začal někdo odporovat, stihl ho krutý trest. Brian se musel kupříkladu jednou před celou rodinu vykálet v kuchyni na noviny. V jiném případě ho zase donutil zírat do svého prázdného očního důlku, kde měl jinak skleněné oko.

Taková výchova se odrazila i na Brianově psychickém stavu. Začal trpět záchvaty úzkosti a zvukovými halucinacemi. To už byl jen krůček od užívání LSD, což ho přivedlo až na samotné dno. Tehdy začal hledat pomoc u různých šarlatánů. Až po nějaké době se mu podařilo najít zkušeného lékaře, který mu pomohl vrátit se na správnou cestu.

Chemická kastrace Michaela Jacksona

Michael Jackson měl být v mládí údajně fyzicky a psychicky týrán svým otcem Joem. Ten ho prý nechal i chemicky vykastrovat (dočasné radikální snížení produkce testosteronu pomocí speciálních léků), aby si Michael udržel falzet. Tato informace ale nebyla doposud spolehlivě potvrzena. Joe však byl nemilosrdný i k jeho sourozencům. Kdo během zkoušek udělal přešlap, dostal výprask. Joe Jackson se za své chování nikdy neomluvil. Ba naopak, hájil se tím, že své potomky díky tomu držel daleko od vězení.

Sadistická Joan Crawford

Mladé Christině Crawford závidělo mnoho lidí život v luxusu. Za pozlátkem se však ukrývalo temné tajemství. Její adoptivní matka Joan ji měla v opileckých záchvatech brutálně napadat. Jednou ji prý vytáhla z postele a začala mlátit plechovkou. Ve třinácti letech s ní měla vší silou praštit o zeď. „Tenkrát měla pohled, který říkal chci tě zabít,” prohlásila Christina. V dospělosti své matce odpustila a řekla: „Byl to prostě nemocný člověk.”

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Macaulay Culkin, Drew Barrymore, Brooke Shields, Brian Wilson, Michael Jackson, Christina Crawford 

Allthatsinteresting.com: 9 Shocking Stories Of Hollywood Stage Parents Who Exploited Their Own Kids 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články