Zastihl vás neúspěch? Máme pro vás 5 tipů, jak se s ním pořádně vypořádat

I neúspěch se dá překonat
Zdroj: pixabay
I neúspěch se dá překonatZačněte snít. Jakmile uzavřete minulost, můžete se směle vrhnout do malování své budoucnosti v těch nejodvážnějších barvách.Je úžasné připustit si, že si dokážete plnit mnohé ze svých snůMěli pro to svoje důvody nebo v dané situaci neuměli jednat jinak. Odpusťte také sobě, máte-li pocit, že jste selhali.+ 1 fotka

Občas se to stane, že nám něco nevyjde. Neúspěch umí opravdu zklamat a zabolet. Dostavuje se hlavně tehdy, pokud nám na tom, co nám nevyšlo, opravdu záleží. Jak se s neúspěchem nejlépe vyrovnat?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 06. 06. 2018 19:59

Co dělat?

Dopřejte si čas na prožití smutku, obrečte, co se vám nepovedlo. Tuhle fázi byste si ale neměli hýčkat moc dlouho, abyste v ní neustrnuli.

Rozlučte se s původním plánem. Někdy je to těžké, obzvlášť pokud jste neměli v záloze jiný a vsadili jste všechno na jednu kartu. Nikde však není psáno, že se život musí odvíjet podle jediného scénáře.

Smiřte se s tím, že některé věci prostě nezměníte a ani je nemůžete ovlivnit. Odpusťte lidem, kteří se nezachovali podle vašich představ. Měli pro to svoje důvody nebo v dané situaci neuměli jednat jinak. Odpusťte také sobě, máte-li pocit, že jste selhali. Jen tak začnete novou etapu života s čistým štítem a lépe. 

Začněte snít. Jakmile uzavřete minulost, můžete se směle vrhnout do malování své budoucnosti v těch nejodvážnějších barvách. Odborníci doporučují přehrávat si v hlavě film, jehož jste hrdinou. Když se vám to podaří, jste už téměř u cíle.  

Důvěřujte si. Zvládli jste náročnou situaci. Je úžasné připustit si, že si dokážete plnit mnohé ze svých snů. Navzdory překážkám, které se prostě tu a tam vyskytují.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články