Kuriózní okamžik z historie Miss odhalen: Proč měla Sophia Loren výhrady k daru od českých šperkařů?

Kuriózní okamžik z historie Miss odhalen: Proč měla Sophia Loren výhrady k daru od českých šperkařů?
Zdroj: Herminapress
Půvabný český šperk, který Sophia Loren dostala darem.Italská herečka Sophia Loren navštívila Prahu v roce 2014.Finále České Miss moderoval Libor Bouček, který si se Sophií Loren neváhal udělat selfie.Sophia Loren usedla v porotě po boku tehdejší ředitelky soutěže Michaely Maláčové.+ 8 fotek+ 9 fotek

Již 7. května 2022 bude známá v pořadí třináctá Miss Czech Republic. Stejně jako její předchůdkyně obdrží korunku z dílny známé jablonecké šperkařské firmy. Ta v minulosti zhotovila šperk také pro italskou hereckou legendu Sophii Loren (87). Předání honosného náhrdelníku a náušnic se ovšem neobešlo bez komplikací...

Veronika Nováková
Veronika Nováková 28. 03. 2022 08:00

Rodinná jablonecká firma ŠENÝR Bijoux má tradici ve výrobě šperků od roku 1900. Jejími korunkami se pyšní nejen vítězky soutěží krásy, ale také významné osobnosti kulturního a politického života po celém světě. Výjimkou není ani herečka Sophia Loren.

Sophia Loren měla k dárku výhrady

Italská legenda totiž roku 2014 přiletěla do Prahy coby porotkyně na 10. ročník České Miss. Firma Olgy Kopalové Rynešové pro ni tehdy vyráběla na přání tehdejší ředitelky České Miss Michaely Maláčové kolekci náhrdelníku a náušnic.

Předání daru se však neobešlo bez komplikací. „Tehdy by mě ani ve snu nenapadlo, že Sophia Loren nemá propíchnuté ušní lalůčky. Obratem mi vzkázala, že mě strašně moc prosí, jestli bych jí k tomu nemohla dodělat klipsy. V pátek večer jsme je ještě dodělávali a v sobotu odpoledne jsem je vezla do Prahy na finále," vzpomíná majitelka jablonecké firmy na hektický ročník.

Kartička s osobním poděkováním zmizela

Nakonec všechno dobře dopadlo. Tedy, až na malou vadu na kráse„Sophia mi za šperky moc děkovala, vystavila mi dokonce kartičku s osobním poděkováním. Ta se ke mně bohužel nedostala. Po vyhlášení miss zřejmě v zákulisí panoval organizační zmatek a kartička se někam zatoulala," lituje ztráty cenného dokumentu jablonecká umělkyně.

Nutno podotknout, že filmová legenda si šperky nakonec nevzala ani na slavnostní vyhlášení královny krásy. Jak je patrné z fotografií, její šaty byly zajímavě řešené ve výstřihu, proto by náhrdelník patřičně nevynikl.

Kdo se osobně setkal se Sophií Loren, kterou Miss korunovala a jak probíhal večer? Pojďme si to připomenout ve fotogalerii.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články