Sophia Loren slaví 86. narozeniny: Chudá holka, která zazářila na filmových plátnech a žila se slavným bigamistou

Sophia Loren
Zdroj: showpix
Sestra Sophie, Maria, si vzala za manžela syna diktátora Mussoliniho.Manželkou jejího mladšího syna je herečka Sasha Alexander, která je známá ze seriálu NCIS.Byla velmi blízkou přítelkyní Michaela Jacksona.V osmdesátých letech strávila několik dní za mřížemi kvůli daňovým machinacím.+ 2 fotky+ 3 fotky

Život herečky Sophie Loren připomíná pohádku o ošklivém káčátku. Jako malá trpěla chudobou a posměšky kvůli svému vzhledu. V dospělosti se z ní však stala jedna z nejznámějších a nejkrásnějších hereček světa, čímž dala svým nepřátelům pořádný smeč.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 20. 09. 2020 08:00

Sofia Villani Scicolone alias Sophia Loren je italskou herečkou, která se v šedesátých letech stala velkou hvězdou kinematografie a sexsymbolem. V roce 1960 získala Oscara za film Horalka a v roce 1991 za celoživotní dílo.

Dívali se na ni skrz prsty

Sophia přišla na svět vlastně díky románku. Její matka Romilda se v Římě seznámila s inženýrem Riccardem Scicolonem, se kterým prožila krátký vášnivý románek. Jenomže když mu oznámila, že je těhotná, odmítl si ji vzít a přestal se k ní hlásit.

Sophia se tak narodila jako nemanželské dítě, což jí způsobilo několikaleté stigma. Psal se rok 1934 a v silně katolické Itálii byly svobodné matky snad ty nejhorší hříšnice. V rodinném domě žily, mimo jiné, s babičkou, která v obýváku provozovala hospodu, kde později Sophia pracovala jako servírka.

Říkali jí "párátko"

Kvůli válce a následnému hladu začali Sophii přezdívat “párátko”. Posměškům se nevyhnula ani její o čtyři roky mladší sestra Maria. Celá domácnost, čítající osm osob, žila v extrémní chudobě. Kromě toho se ještě Sophia během náletů poranila na bradě, kterou jí zašili velmi neestetickým způsobem. Tento nedostatek si nechala v dospělosti upravit.

Zlom nastal až v jejích 15 letech. O rok dříve se totiž měla z budoucí herečky stát přes noc kráska. Tak na to alespoň ona sama vzpomíná. Romilda ji tak začala přihlašovat na různé soutěže krásy. Zčásti jí chtěla pomoci prosadit se, zároveň si však skrze ni plnila svá přání. A podařilo se. Sophia v Miss Řím skončila na krásném druhém místě. Díky tomu se rozhodla, že si začne plnit další přání, a to sice herectví.

Osudový muž

Její krása tehdy neunikla ani o 22 let staršímu producentovi Carlu Pontimu. Zamiloval se do ní a rozhodl se, že z ní udělá hvězdu světového formátu. A to také dodržel. Zařídil jí opravdu jen ty nejlepší nabídky.

I když by se mohl jejich vztah jevit na první pohled jako čistě obchodní, nebylo tomu tak. Ti dva se skutečně milovali. Nic tak nebránilo tomu, aby svůj svazek zpečetili manželstvím.

Obvinění z bigamie

Ponti byl ženatý s právničkou Giulianou Fiastri. O rozvod v Itálii požádat nemohl, protože to v té době nebylo možné. Musel tak se Sophií odjet do Mexika, kde se rozvedl a zároveň ihned znovu oženil.

Po návratu do Itálie byl ale jejich svazek anulován a Ponti byl navíc obviněn z bigamie. Celou situaci vyřešila až Giuliana. Jako právnička přišla na to, že pokud se všichni tři stanou francouzskými občany, budou se moci právoplatně rozvést. Po devíti letech vztahu si tak mohli konečně Ponti se Sophií vyměnit prstýnky.

Zdroj textu: Sophia Loren:refresher.cz, Sophia Loren:dotyk.cz

Zdroj fotek: Wikimedia Commons, showpix

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články