Exkluzivní fotografie korunky pro Miss Czech Republic 2022. Jaká je její hodnota?

Exkluzivní fotografie korunky pro Miss Czech Republic 2022. Jaká je její hodnota?
Zdroj: Se souhlasem ŠENÝR Bijoux/Honza Král Photography
Korunka pro Miss Czech Republic 2022 má, co se týče práce a materiálu, hodnotu přibližně 100 000 korun. Reálně je však její cena nevyčíslitelná.Korunka vznikla v rodinné jablonecké firmě ŠENÝR Bijoux, která bižuterii do soutěží krásy dodává už dlouhé roky.„Letošní korunka je pro mě symbolem výjimečné české kněžny Libuše, která je dívkám inspirací. Byla sličná, nechyběly jí bojovnost, odhodlání ani láska a něha," říká její tvůrkyně Olga Kopalová Rynešová.Ozdoba se nese ve znamení decentní a zároveň elegantní kombinace stříbřité a křišťálově bílé barvy, kterou doplňuje smaragdově zelená. Něžnost jí dodává třináct perliček, noblesu stovky křišťálů. + 4 fotky+ 5 fotek

V květnu 2022 budeme znát jméno nové Miss Czech Republic. Ta stejně jako její předchůdkyně obdrží korunku z dílny ŠENÝR Bijoux. Klenot bude tematicky úzce spjatý s historií České republiky a půjde o originál, který si vítězka odnese domů. Už nyní si můžete prohlédnout exkluzivní snímky třpytivého šperku, které poskytla webu Lifee.cz majitelka jablonecké šperkařské firmy Olga Kopalová Rynešová. Kolik korunka stojí?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 03. 2022 12:00

Hlavy českých královen krásy zdobí už roky pohádkové korunky z dílny ŠENÝR Bijoux. Která dívka se stane majitelkou té letošní, se dozvíme 7. května 2022 na finálovém večeru 13. ročníku Miss Czech Republic. Už teď si ale můžete ostře sledovaný šperk prohlédnout v naší fotogalerii.

Korunka Miss Czech Republic 2022 odkazuje na kněžnu Libuši

Korunka opět pochází z kolekce Zahrady kněžny Libuše a tentokrát nese název Třpytivé kapky rosy„Pro mě je symbolem výjimečné české kněžny Libuše, která je dívkám inspirací. Byla sličná, nechyběly jí bojovnost, odhodlání ani láska a něha. Věřím, že i ona by dnes stála za známým mottem světových soutěží krásy, kterým je světový mír,“ říká majitelka ŠENÝR Bijoux Olga Kopalová Rynešová.

Cena korunky Miss Czech Republic 2022 šplhá ke 100 000 Kč

Cenu korunky neurčujeme z toho důvodu, že jde o unikátní kus vyrobený speciálně pro tuto soutěž. Navíc je rozdíl mezi uměleckou hodnotou a hodnotou materiálu a práce. V tom druhém případě se pohybujeme kolem částky sto tisíc korun," prozradila Olga.

Vyvrací také časté fámy o tom, že by korunky byly vítězkám zapůjčeny jen na fotografování a potom je musely vrátit. Děvčatům korunky zůstávají, je to jejich odměna. Neprobíhá žádná dražba, prodej ani předávání korunky vítězkám dalších ročníků," zdůrazňuje Olga.

Třináct perliček a stovky českých křišťálů

Korunka pochopitelně reflektuje soudobé bižuterní trendy. V souladu s oslavou české země a nahlédnutím do našich dějin ji ale zároveň krášlí historické prvky. „Chci, aby korunky měly české souvislosti, český design a materiál," vysvětluje majitelka jablonecké firmy.

Ústředním motivem je květ z rajské zahrady kněžny Libuše obsypaný stovkami třpytivých kapek ranní rosy. Ozdoba se nese ve znamení decentní a zároveň elegantní kombinace stříbřité a křišťálově bílé barvy, kterou doplňuje smaragdově zelená. Něžnost jí dodává třináct perliček, noblesu stovky křišťálů.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články