Tereza Maxová promluvila o kritickém období své nadace: Solidarita lidí klesá, pomoc je ale stále třeba

Tereza Maxová promluvila o kritickém období své nadace: Solidarita lidí klesá, pomoc je ale stále třeba
Zdroj: Herminapress
Když se v Praze objevil ikonický módní návrhář Manolo Blahnik, Tereza Maxová u toho nesměla chybět.Jeho boty se ten večer vydražily právě ve prospěch její nadace. Jejich hodnota činila 135 000 korun.Tereza Maxová si zakládá na image topmodelky, která do společnosti zásadně nechodí špatně oblečená.Pokud zrovna zvolí pouzdrové koktejlové šaty, je jasné, že pohledy všech pánů v místnosti se upnou právě na ni.+ 6 fotek+ 7 fotek

Topmodelka Tereza Maxová (50) je se svou nadací spjatá neskutečných 25 let. Teď, jak sama přiznává, prochází celý charitativní trh velkým zemětřesením. Společnost přestála pandemii covidu-19 a teď čelí válce na Ukrajině. „Ze začátku je solidarita velká, lidé se snaží pomáhat, ale postupem času ztrácejí energii a motivaci. Musejí se vrátit do svých každodenních radostí a strastí," říká Maxová v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 02. 04. 2022 11:00

Topmodelka Tereza Maxová přiznává, že tuzemský charitativní trh prochází v posledních letech velkou proměnou. Ránu mu zasadila nejen pandemie koronaviru, ale také válka na Ukrajině. Nadace se teď snaží podpořit také válečné uprchlíky a pružně reaguje na dění ve světě.

Tereza Maxová se rozhodla pomoci maminkám z Ukrajiny

„Aktuálně naše nadace pomáhá maminkám v azylových domech, běží také naše vzdělávací projekty a zároveň se snažíme pomoci maminkám dětí, které přijíždějí z Ukrajiny. Ve spolupráci s Adrou jsme založili veřejnou sbírku a posílali jsme materiální pomoc do uprchlických táborů na hranicích Ukrajiny, Polska a Moldávie," vyjmenovává pro Lifee.cz Tereza Maxová. Její nadace totiž dlouhodobě podporuje děti z dětských domovů a jejich vzdělávání.

„Nyní se snažíme pomoci také starším dětem, které se k nám dostaly z Ukrajiny. Situace se mění ze dne na den, takže se tomu pokoušíme přizpůsobit. Jsme rádi, že spolupracujeme s někým, kdo na té Ukrajině opravdu je," poukazuje Maxová na fakt, že by nespojila své jméno s někým, kdo pomoci zneužívá. „Myslím, že v této situaci je důležitá krátkodobá a okamžitá pomoc. Člověk musí rychle zareagovat a pomáhat," míní topmodelka.

Češi ztrácejí energii a motivaci, tvrdí Tereza Maxová

Zároveň dodává, že charitativní trh prošel za poslední dva roky v Česku velkou proměnou. Bez ohledu na aktuální dění ve světě ale lidé nepřestávají být solidární. Ze začátku je solidarita velká, lidé se snaží pomáhat, ale postupem času ztrácejí energii a motivaci. Musejí se vrátit do svých každodenních radostí a strastí. Jenže pomoc uprchlíkům není otázka měsíce nebo dvou, někteří lidé zde zůstanou delší dobu," naráží Maxová na problémy na Ukrajině.

Potřebná bude podle ní nejen pomoc materiální nebo peněžní, ale také psychická. Přesto doufá, že společně se z problémů dostaneme. Doufám, že i letos proběhne náš tradiční charitativní běh a budeme tam všichni osobně. Sejdeme se v září na Letné," dodává Maxová optimisticky.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články