Tipy slavných žen proti pocení: Beata Rajská nedá dopustit na potítka, Hanka Kynychová na bylinky a Prokešová na kapesníky

Tipy slavných žen proti pocení: Beata Rajská nedá dopustit na potítka, Hanka Kynychová na bylinky a Prokešová na kapesníky
Zdroj: Lifee/Veronika Nováková/Herminapress
Herečka Alice Bendová otevřeně říká, že zřejmě prochází menopauzou.Pocení je podle ní součástí tohoto procesu.Také cvičitelka Hanka Kynychová říká, že během menopauzy zaznamenala mnohem intenzivnější pocení.Hanka Kynychová šla s kůží na trh a říká, že nadměrné pocení je nutné přežít.+ 8 fotek+ 9 fotek

Zeptali jsme se šestice známých dam, jak během horkých letních dní bojují s nadměrným pocením. Natálie Grossová raději obléká trička bez rukávů, cvičitelka Hanka Kynychová si vystačí s bylinkami namísto chemie, zpěvačka Linda Finková zkoušela botox a Alice Bendová otevřeně mluví o menopauze. Jaký trik má doslova v rukávu módní návrhářka Beata Rajská?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 20. 06. 2023 12:00

Známé české dámy radí proti nadměrnému pocení například vhodně zvolené oblečení, vyvarovat se botoxu do podpaží nebo bylinky z vlastní zahrádky. Podle cvičitelky Hanky Kynychové je to například kontryhel nebo přeslička, radí také užívání fytoestrogenu.

Beata Rajská (60) sází na potítka

Módní návrhářka Beata Rajská radí ve vysokých teplotách nosit především prodyšné materiály a vyvarovat se těm umělým. "Teplota nám v některých dnech opravdu stoupá nesnesitelně. V ten moment už ženám doporučuji nejsavější bavlnu a jednoduché věci. Ale i v takových dnech probíhají společenské události. V ten moment jsou vhodné jednoduché šaty z hedvábí tak, aby nebyly upjaté na tělo," vypráví v rozhovoru pro Lifee.cz Beata a hned přidává příklad z praxe.

"Dnes jsem řešila s jednou klientkou, že jí šaty nemohu napasovat přímo na tělo, protože v ten moment ona i materiál trpí," dodává návrhářka s tím, že šaty by měly být především prodyšné. "Ty nejlepší šaty jsou vzdušné z hedvábných materiálů, z přírodní bavlny, některé dámy mají rády len – bez ohledu na to, jestli se mačká. Také si myslím, že v dnešní době už existuje hodně praktických vychytávek," radí populární návrhářka.

Do šatů totiž jako jedna z mála přidává rekvizitu, která byla populárnější v dobách našich babiček. "Teď prozradím své know-how, ale my do šatů velmi často všíváme to, co se dělalo už za první republiky. Potítka. Ta se potom jednoduše odepnou a vyperou. Můžete je měnit a je to komfortnější," radí Beata.

Alice Bendová (49) si zvyká na menopauzu

Herečka Alice Bendová zase v posledních měsících bojuje s tím, jak se její tělo proměňuje se zvyšujícím se věkem. Symptomy neumí správně vyhodnotit. "Občas nedokážeš říct, jestli to patří k určitému věku. Ano, není mi dobře, zpotila jsem se jako prase – proč? Nevím. A nevím, jestli je to věkem, nebo jsem si jen vzala teplý svetr. Opravdu to neumím rozlišit. Je mi zima, a nevím, jestli doma nemám zatopit, nebo je mi zima, protože jsem v přechodu. Nevím! Není to tak bouřlivé. Možná to ještě přijde," popisuje Alice své nesnáze v rozhovoru Na kafeečko s Miluškou Bittnerovou.

O své menopauze hovoří herečka otevřeně a nezastírá, že potíže ještě jistou dobu potrvají. "Trvá to dlouho a očekávám, že tyhle proměny u mě ještě nějakou dobu potrvají," zamýšlí se Alice, která je v poslední době úzkostnější a hůře zvládá stres. "Ne, že bych dříve byla povrchní, ale hezky jsem si plula a koukala dolů z obláčku – tak teď už ne!"

Linda Finková (55) zkoušela botox

Zpěvačka Linda Finková v létě vyzkoušela vychytávku, kterou se odváží do podkoží aplikovat menší procento žen. "Nosím tílka, takže se také tolik nepotím. Jednou jsem si do podpaží nechala dát botox. Měla jsem tu službu zadarmo, a moc to nedoporučuji," vzkazuje v našem rozhovoru. A hned také vysvětluje proč. "Respektive u mě to mělo ten efekt, že to léto jsem se příšerně potila v obličeji. A bylo to o sto procent horší, než kdybych se potila v podpaží. Byla jsem brunátná a zpocená v obličeji. Prostě to muselo jít někudy ven. Takže tím jsem začala a skončila. Teď už se maximálně otřu," dodává pěnice, kterou můžeme znát coby hlasovou poradkyni z televizního pořadu Tvoje tvář má známý hlas.

Hanka Kynychová (55) si vystačí s bylinkami

Cvičitelka Hanka Kynychová je oproti herečce Alici Bendové srovnaná s hormonální bouří a pocení bere jako její přirozenou součást. "Pocení je samozřejmě způsobené stagnací hormonů, které z nás odcházejí. Co mně zabralo, to bylo užívání fytoestrogenu," vysvětluje cvičitelka, která pocení zvládla zkrotit používáním bylinek, které jí rostou na zahradě.

"Snažila jsem se najít bylinku, která v nás, ženách, dokáže ten hormon držet tak, abychom nemusely sahat po chemii. Tenkrát jsem používala přesličku, kterou jsem sbírala na zahradě, nebo kontryhel. Ale tím pocením si prostě projdeme," krčí rameny cvičitelka. Co vzkazuje ženám? "Musíte si jen říkat, že to jednou skončí," dodává s úsměvem.

Natálka Grossová (20) obléká trička bez rukávů

Mladá muzikálová zpěvačka Natálie Grossová zatím horko zvládá bez větších problémů. "Rozhodně používám deodorant a parfém. Sprchuji se každý den, a když je horko, dělám to několikrát denně, protože to jinak nejde vydržet," prozrazuje Natálie svoji hygienickou rutinu. "V horku také nenosím trička, která mají rukávky, aby to nebylo vidět, nebo jsou to crop topy a přes to nějakou bundičku."

Felicita Prokešová (26) s sebou nosí ubrousky

Muzikálová zpěvačka Felicita Prokešová zase souhlasí s tím, že herce pocení trápí během představení víc, než bychom možná tušili. Víc než dekolt mě během představení může rozhodit pocení. Myslím, že zrovna tohle by diváky mohlo zajímat, protože byť vypadáme na jevišti dokonale, může nás trápit horko z reflektorů,“ poukazuje Felicita. „Když jsem nervózní, potím se hlavně na rukou a vždy na to upozorním svého jevištního partnera. Ale role je role, a když partnera podle scénáře musíte chytnout za ruku, chytnete ho,“ krčí rameny. Nosím kvůli tomu s sebou papírové ubrousky, a když nejsem na scéně, do poslední chvíle jimi pot z rukou utírám.“

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články