Zpěvačka Anna K. o svých krásných vlasech: Dvakrát už jsem o ně přišla a na kvalitě je to trochu znát

Anna K. se letos na předávání Cen Anděl blýskla v modelu z ateliéru Blackout.Anna K. s laureátem letošního ocenění Zdeňkem Svěrákem (vlevo).Anna K. letos oblékla dlouhé růžové šaty z pravého hedvábí.Anna K. s partnerem Tomášem Varteckým.+ 5 fotek+ 6 fotek

Zpěvačka Anna K. (58) letos slaví třicetileté výročí na hudební scéně. V rozhovoru pro Lifee.cz prozradila nejen to, jak úspěšnou dráhu oslaví, ale došlo také na péči o její bohaté černé vlasy. „Dvakrát už jsem o ně přišla," připomíná své onemocnění rakovinou. Léčba podle ní způsobila, že vlasy mají jinou kvalitu než před nemocí. Jak o svou krásnou hřívu zpěvačka pečuje?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 04. 2023 08:00

Zpěvačce Anně K. byla rakovina diagnostikovaná dvakrát. V roce 2017 jí lékaři po sedmi letech objevili zhoubné nádory v prsu, které musely okamžitě pryč. S léčbou šly dolů také vlasy. „Myslím, že už jsou o hodně horší, než bývaly. Ale zase - na můj věk jsou pořád dobré," míní zpěvačka.

O vlasy pečuje víceméně standardně. „Dobrý kvalitní šampon a kvalitní maska, kterou po mytí používám pokaždé. Když vlasy fénuji nebo natáčím, dávám na ně také termoochranu," nastiňuje Anna K.

Jaká byla vaše příprava na letošní Ceny Anděl?

Příprava byla poklidná. Tyhle věci extrémně neprožívám, ale ostudu si samozřejmě udělat nechci. A ne, žádné róby nevlastním. Jsem spíš pankáč. Ale mám ráda krásné věci a mám také kamarádku, která má skvělý butik. Tam ráda nakupuji, když mám zrovna vyděláno - takže ne každý den. Šaty mi ale kamarádka půjčila, protože já je opravdu nevlastním a naposledy jsem je měla na sobě ve StarDance.

A cítíte se v nich dobře? Dokonce mají růžovou barvu!

Šaty jsou z pravého hedvábí a mají nádhernou barvu. V životě by mě nenapadlo, že někam vyrazím v růžových šatech! Ale jsou krásné, ne?

Takže nezvyk, ale cítíte se asi dobře.

Ano, cítím se dobře.

U očí máte nalepené kamínky. Čí to byl nápad?

Zrovna mi jeden upadl. Líčila mě Klaudia Marčeková, která je letitou a skvělou vizážistkou a také moje kamarádka. Zrovna jsme počítaly, kolik let už se známe a myslím, že asi 28 let.

Co ráda nosíte, když vás nevidíme ve světlech reflektorů?

Většinou jsou to džíny, kecky nebo jiné boty do lesa. Tam chodím se psem často. K tomu tepláčky, legíny a svetr nebo mikinu. Jsem hodně mikinová, mám doma asi tisíc mikin.

Máte obdivuhodné vlasy, husté a dlouhé. Jak o ně pečujete?

To jste mě potěšila, moc vám děkuji. Já už totiž o ně dvakrát přišla - vzhledem k nějakým zdravotním komplikacím - a myslím si, že už jsou o hodně horší, než bývaly. Ale zase - na můj věk jsou pořád dobré! Dnes jsem si je trochu natočila a to potom vypadají bohatší. Starám se o ně poměrně standardně. Dobrý kvalitní šampon a kvalitní masku, kterou po mytí používám pokaždé. Když vlasy fénuji nebo natáčím, dávám na ně také termoochranu.

Barvíte se?

No jasně, jsem šedivá! Ale nikomu to neříkejte!

Pojďme ještě k hudbě. Na čem aktuálně pracujete?

Teď pracuji na novém albu. Mám letos třicetileté výročí Anny K. Před 30 lety vyšla má první deska, která se jmenuje Já nezapomínám. Letos vyjde další. S Tomášem, mým partnerem, letos veškeré úsilí směřujeme k tomu, aby to nové album už skutečně vyšlo, protože na něm makáme asi 6 let. Nebylo to intenzivně a každý den, měli jsme i dvouletou pauzu. Ale myslím, že letos by se mohlo hodit tu desku vydat - na oslavu mých třiceti let v showbyznysu.

Jak budete slavit? Dort, oslava nebo koncert?

Slavím během každého koncertu s publikem, všude je narváno, strašný kotel a je to úžasné - zrovna včera jsem měla koncert, takže jsem trošku unavená a pomačkaná. Ale jsem za to strašně vděčná, že jsou mi lidé tolik let věrní a chodí pořád na koncerty.

Začíná nová řada televizní show StarDance, vy sama jste se jí před lety zúčastnila. Co byste přála novým soutěžícím?

Hodně sil, trpělivosti a nadšení. Je to hodně zajímavá zkušenost.

Budete sledovat?

Ano, když mám čas a jsem doma, tak to sleduji. Určitě budu fandit.

Související články

Další články