Odvážná móda Kate Middleton z dob, kdy ještě byla Waity Katie: Legíny, odhalené bříško, síťovina i flitry

Odvážná móda Kate Middleton z dob, kdy ještě byla Waity Katie: Legíny, odhalené bříško, síťovina i flitry
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
V tomto modelu si Kate Middleton získala srdce prince Williama. Návrhářka Charlotte Todd původně plánovala ušít z průhledné látky sukni, ale budoucí britská princezna ji přesvědčila, že by ji mohla použít na šaty, které pak Kate osobně vynese v rámci charitativní přehlídky na univerzitě St. Andrews.

S princem Williamem byli do té doby jen kamarádi. Kate ve svůdných šatech ale budoucího britského krále doslova uhranula a ten se rozhodl to na ni zkusit. Záhy poté už tvořili pár.Kate Middleton v ležérním, téměř venkovském modelu s kratší sukní, než by se líbilo královskému protokolu, a botách, které pak nosila při různých příležitostech ještě deset let. Psal se srpen 2004.Jako přítelkyně prince Williama navštívila Kate roku 2006 slavnostní otevření jednoho butiku v Londýně. Na sobě měla dívčí květované šaty a něžně růžový blejzr.Kate Middleton na dostihovém závodišti v květnu 2007. Šmrncovní outfit složený z bílé minisukně, námořnického svetříku a kozaček po kolena už tehdy plně odpovídal události tohoto typu.+ 6 fotek+ 7 fotek

Ač dnes platí Kate Middleton (41) za neochvějnou módní ikonu, ne vždy tomu tak bylo. Než si ji vzali do ruky královští stylisté a vizážisté a svázali její outfity královským protokolem, pěstovala si nynější princezna z Walesu vlastní dívčí styl. Nechyběly v něm flitry, pekelně krátké sukénky ani smyslně odhalená zádíčka. Desítku nejpozoruhodnějších outfitů si nyní společně připomeneme.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 12. 02. 2023 09:00

Na léta 2003-2011, kdy byla ještě jen přítelkyní prince Williama (40), má Kate nejspíš rozporuplné vzpomínky. Na jedné straně "klofla" skvělou partii a zažila věci, o kterých se jejím vrstevnicím ani nesnilo, na straně druhé se po seznámení s následníkem britského trůnu ocitla v hledáčku snad všech fotografů světa a z neznámé dívky se prakticky přes noc stala celebrita.

Prince Williama uhranula díky síťovaným šatům

Kate se ovšem s touto nezvyklou rolí popasovala víc než obstojně. Nic si nedělala z přezdívky Waity Katie (volně přeloženo jako Čekačka Kačka - pozn. red.), jíž ji častovala média kvůli stále odkládané svatbě s Williamem, a s noblesou zvládla i dvě krátké pauzy, které si ve vztahu s urozeným přítelem dali v letech 2004 a 2007.

Vzdor pozornosti, kterou poutala, byla Kate typická dvacetiletá slečna. Milovala večírky s kamarády i modeling, kterému se věnovala během studia na univerzitě St. Andrews. Z pohledu dnešní generace Z byla budoucí britská princezna dokonalá cool-girl, tedy dívka, z níž vyzařovala nenucenost, styl a nepřehlédnutelné charisma.

Že bude móda v životě Kate Middleton hrát zásadní roli, bylo ostatně jasné už v roce 2002, kdy štíhlá dívka zaujala prince Williama právě díky odvážným síťovaným šatům, jež vynesla na charitativní módní přehlídce na St. Andrews.

Odhalené bříško a flitrovaný top

V té době holdovala Kate jak šatům s divokými vzory, tak kraťoučkým krajkovým koktejlkám, a často jsme ji mohli zastihnout také v džínách a tílku se špagetovými ramínky. Na odiv uměla dát i ty části těla, která nyní kvůli královskému protokolu úzkostlivě skrývá. Zahlédnout jsme tak mohli na veřejnosti nejen její odhalená ramena, ale i bříško vykukující nad lemem sukně či dokonce tajemství, které ukrývá pod sukní. Kate totiž velmi často vystupovala z vozu v dost odvážných modelech, které je opravdu těžké uhlídat i v důstojném stavu, natož po párty.

Často také vynášela šaty a sukně s květinovým vzorem, mohutné sněhule a nápadné černé nebo tělové punčochy. Jedinečným outfitem pak upoutala pozornost v roce 2008 na diskotéce ve Vauxhallu, kde se díky zelenému flitrovanému topu a žlutým kraťasům dokonale převtělila do party girl ve stylu 70. let. Tento a mnoho dalších modelů Waity Katie naleznete v naší fotogalerii.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články