7 vonných bylinných směsí pro nadcházející svátky

Potpourri krásně provoní váš domov a jejich výrobu zvládne opravdu každý.
Zdroj: Purewow.com
1. Brusinkové a skořicové potpourri. Brusinky voní mnohem lépe, než si možná myslíte. Zvlášť když k nim přidáte vanilku, skořici, plátkované pomeranče, rozmarýn, muškátový oříšek a mletý hřebíček.2. Zímní potpourri. Jde o kombinaci skořice, muškátových oříšků (nemletých), hřebíčku, rozmarýnu a jehličí.3. Klasické vánoční potpourri. Obsahuje skořici, pomeranč, muškátový oříšek, hřebíček, brusinky a snítku rozmarýnu.4. Dovolenkové potpourri. Do této směsi kromě skořice a pomeranče patří i jablka, rozmarýn a šišky.+ 3 fotky+ 4 fotky

Horké nápoje jako grog či punč. Věnce z borovicových větví. Cukroví. Všechny tyto věci nejen dobře chutnají či vypadají, ale také krásně voní – čímž výrazně přispívají k navození té pravé vánoční atmosféry. Chcete-li však dosáhnout opravdu perfektního výsledku, přidejte k nim ještě potpourri.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 05. 12. 2016 17:23

Pod tímto názvem se ukrývají nádoby naplněné kořením a sušenými bylinkami, jež se ke zlepšování kvality vzduchu v interiérech používaly již ve středověku. Teoreticky je možné k jejich výrobě použít obrovské množství ingrediencí, které navíc lze různě kombinovat – záleží hlavně na tom, jaké vůně máte nejraději.

A pokud potřebujete trochu inspirace, server PureWow sestavil přehled 7 potpourri, které se mimořádně hodí právě pro období vánočních svátků. Stačí si jen vybrat!

Zdroj: PureWow

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články