Chcete udělat dobrý skutek? Kupte Nocleženku a možná zachráníte lidský život

Nikdy nevíte, co stojí za příběhem člověka na ulici.
Zdroj: unsplash.com
Nocí v teple můžete i zachránit život.Darujete nejen přespání, ale i jídlo a teplý nápoj.Na ulici se mnoho lidí ocitne bez vlastního zavinění.Ve střediscích Armády spásy mají možnost se v klidu vyspat, najíst a umýt.+ 4 fotky+ 5 fotek

Přešlapujete na zastávce při čekání na autobus? Kolegyně v práci si z vás dělají legraci, že vypadáte jako chodící šála, protože vám zpod ní koukají jen oči? Venku je zima, až praští, a vy už se nemůžete dočkat, až zaplujete do teplých papuček, uvaříte horký čaj a pod dekou si vydechnete. Ne každý má ale tuto možnost.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 06. 12. 2018 14:32

Při představě, že byste měla trávit noc venku, vám běhá mráz po zádech, i když sedíte doma v teple? Někteří lidé bohužel žádný domov nemají. A ne všichni o něj přišli vlastním zaviněním. Každý rok na ulici umrznou desítky lidí, a i proto se Armáda spásy každou zimu obrací na veřejnost o pomoc. Ta spočívá v zakoupení tzv. Nocleženky.


Co vlastně Nocleženka je?

Příspěvkem v hodnotě 100 Kč zajistíte jednomu člověku jednu noc strávenou v teple. Nejedná se však jen o nocleh, dotyčný dostane i polévku s pečivem a teplý nápoj. Zároveň se může osprchovat a pro jednou spát beze strachu, že se třeba ráno už neprobudí.


Každá Nocleženka má své specifické číslo, které zajistí, že když byla ta vaše konkrétní uplatněna, dostanete o tom zprávu. Neudělalo by vám to radost?




Kde se Nocleženky uplatňují?

Armáda spásy má své noclehárny v Praze, Brně, Ostravě, Opavě, Karlových Varech, Šumperku, Jirkově a Havířově. Počet Nocleženek je pak spravedlivě rozdělen mezi všechna města.


Jak Nocleženku zakoupit?

Noc v teple můžete pořídit online zasláním peněz na číslo účtu. Nezapomeňte do poznámky uvést, že se jedná o dar na Nocleženku, případně váš e-mail, aby vám Armáda spásy mohla dát vědět, kdy byla vaše pomoc využita. Jelikož je doba před Vánoci a lidé mají větší sociální cítění, může se stát, že vaše Nocleženka bude uplatněna až později, jelikož „nákupy“ probíhají v tomto období ve vlnách.


Po předchozí domluvě lze Nocleženku zakoupit i přímo na ústředí Armády spásy nebo jednotlivých střediscích a kouzelný papírek poté můžete darovat sami konkrétnímu člověku, kterého třeba zrovna potkáte na ulici.


Vzpomeňte si na sebe, jak je vám příjemně, když přijdete z chladného venku domů.

Vzpomeňte si, že ne každý si doma může udělat horký čaj a zapnout topení.

Vzpomeňte si, existuje tento způsob, jak lidem pomoci.

Vzpomeňte si na Nocleženku.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články