Cvakají vám zuby? Co snídat, abyste se zahřáli už po ránu

zuby
Zdroj: unsplash.com
Vyhnete se chřipce a nachlazení.Kaše po ránu je skvělou volbou.Nejlepší jsou ty proteinové, kterých je dostupných nespočet druhů.Zahřát se můžete i teplým nápojem, nejlépe se skořicí.+ 2 fotky+ 3 fotky

I když na sobě budete mít tucet vrstev, nic vás nezahřeje tak jako něco teplého v žaludku. Ať už čaj, nebo kus teplého žvance. Co tedy zvolit na začátek dne, aby vám bylo teplo jako v bačkůrkách?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 21. 11. 2018 13:12

Jestliže zvolíte teplou snídani, celý den skvěle odstartujete a bude vám příjemné teplo. Chybu rozhodně neuděláte, pokud zvolíte kaši. Vůbec nejlepší variantou je pak ta proteinová – je chutná, sladká, dodá vám energii a co je na tom to nejlepší – je dietní!

Narozdíl od ostatních kaší, jako je krupicová nebo třeba klasická ovesná, proteinová kaše neobsahuje tolik sacharidů. Čeho naopak obsahuje dostatek, jsou bílkoviny, které vás spolehlivě zasytí na dlouhou dobu, takže po příchodu do práce nebudete šilhat po šuplíku, kde máte schované sladkosti. Navíc bílkoviny jsou základním stavebním kamenem všech tkání v těle. Takže nabudete na svalech, nikoliv na pneumatice.




Pokud fanouškem kaší po ránu zrovna nejste, nezoufejte. Zahřát se můžete i „studeně“. Stačí do jogurtu nebo tvarohu přidat trochu skořice. Ta vás příjemně prohřeje, navíc zlepšuje krevní oběh a metabolismus.


To, že se ráno zahřejete jídlem, ovšem neznamená, že se pak můžete vypravit ven „nalehko“. Stále dbejte na to, abyste byli teple oblečeni. Ušetříte si tak spoustu nepříjemností.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články