Jak to máte s péčí o domácnost vy? Věděli jste, že pokud dostatečně často neperete lůžkoviny, můžete si přivodit zdravotní problémy?

Jak často měníte lůžkoviny vy?
Zdroj: Pixabay
Peřiny i matrace je nutné čas od času vyklepat a vyvětratJak často měníte lůžkoviny vy?Pokud pouštíte do postele psa, měňte povlečení určitě každý týdenV posteli trávíme třetinu života, tak o hygienu v ní dbejte především+ 1 fotka+ 2 fotky

Jak často je potřeba měnit ložní prádlo nebo přikrývku a polštáře, aby vaše postel nebyla semeništěm bakterií? Podle většiny studií miliony lidí ve vyspělých zemích hazardují se svým zdravím tím, že dostatečně nedbají na hygienu své postele. Zadělávají si tak nejen na nekvalitní spánek, ale také na závažné zdravotní problémy.

Redaktor
Redaktor 06. 09. 2018 10:58

Ložní prádlo byste neměli měnit jen pro osvěžení, ale také pro vaše zdraví. Biologický odpad nashromážděný v ložním prádle a lůžkovinách totiž může za kožní problémy, akné a ucpané póry, ale také za vznik alergií nebo zhoršení astmatu a dýchacích problémů.

Neměli byste ho tedy měnit až ve chvíli, kdy začne nelibě vonět, ale mnohem dříve. V posteli trávíte zhruba třetinu svého života, a tak byste o její hygienu měli dbát především.

Vyměnit povlečení na polštář i peřinu je nutné jednou týdně, a to i když se vám třeba zdá, že to ještě není potřeba. Během těch sedmi dnů se v nich nashromáždí tolik biologického odpadu z našeho potu, odumřelých buněk a vlasů, že byste to rozhodně nechtěli vidět pod mikroskopem.

Jestliže jste nemocní, trpíte nadměrným pocením nebo jste alergici, měli byste ložní prádlo měnit jednou za tři dny. V dnešní době, kdy jsou peřiny a polštáře natolik moderní, že je nemusíme na zimu nebo na léto měnit, často zapomínáme, že by se měly také čas od času vyčistit. Do pračky nebo do čistírny je ideální donést je dvakrát do roka, nejenže se tak zbavíte biologických zbytků usazených v materiálu, ale také můžete prodloužit jich životnost.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články