Tvoříme s Lifee: Na vánoční papírové koule budou stačit jen nůžky, barevný papír, lepidlo a provázek

Chcete si letos vyzdobit stromek jinak? Máme pro vás návod, jak si vytvořit krásné barevné koule z papíru. V článku jsme pro vás připravili přesný postup, který najdete také ve videu. Zdobení se meze nekladou, jednoduchost klidně můžete za pomoci lepidla dozdobit i třpytkami.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 07. 12. 2022 15:00

Vánoční stromek je chlouba každé domácnosti a zdobení odpovídá jejich vkusu. Někdo se rád drží jednoho odstínu a další zase upřednostňují barevný "zmatek". Jestli vás lákají ručně vyrobené ozdoby, máme pro vás jeden tip.

Na vytvoření papírových koulí na stromeček, nebo jako dekoraci kdekoliv v bytě, budete potřebovat:

  • Barevný papír
  • Lepidlo
  • Nůžky
  • Obyčejnou tužku
  • Provázek

Na barevné papíry si tužkou obkreslíme 20 stejných koleček, které postupně pečlivě vystříháme. Poté kolečka přeložíme napůl a v přehnuté části uvnitř na stranách slepíme lepidlem. Toto provedeme u všech přehnutých koleček a po jejich uhlazení je všechny vložíme pod něco těžkého (nejlépe knihu) a necháme lepidlo alespoň 10 minut zaschnout.

[caption id="attachment_453193" align="alignnone" width="717"]Lifee.cz Kak přesně nanést lepidlo, vidíte na obrázku.[/caption]

Půlměsíčky poté začneme dále slepovat. Tentokrát lepidlo umisťujeme na prostředek půlměsíčku. Jakmile na sebe takto nalepíme všechny půlměsíčky, necháme zaschnout znovu pod něčím těžším.

Po zaschnutí lepidlem pečlivě zalepíme hřbet půlměsíčku a necháme důkladně zaschnout. Po zhruba deseti minutách přilepíme na hřbet půlměsíčku smyčku z provázku, za který pak bude výsledná koulička viset.

Po zaschnutí půlměsíček pomalu roztahujeme, aby z něj vznikla malá ozdobná koulička. Konce slepíme k sobě. Pro přidržení můžete použít sponku či kolíček.

Dobré lepidlo by mělo udržet celou ozdobu pohromadě. Před pověšením pečlivě pootvírejte veškeré dírky v ozdobě, které vznikly díky správnému umisťování lepidla.

A krásná vánoční ozdoba je na světě.

Související články

Další články