Udělejte čistku v koupelně: Co prospěje vaší pleti na podzim?

Je třeba zaměřit se na podzimní kosmetiku.
Zdroj: Pixabay
Podzim je ideálním časem pro pleťové masky.Krém volte pečlivě podle typu pleti.Nezapomeňte pleť pečlivě vyčistit.Je třeba zaměřit se na podzimní kosmetiku.+ 1 fotka+ 2 fotky

Léto zanechává na pokožce škody, které v podstatě celý podzim napravujeme. Zároveň je ale nutné ji už důkladně připravovat na zimu, aby odolala všem jejím nástrahám. Co si tedy počít a jakou kosmetickou výbavu vytáhnout?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 09. 11. 2018 11:08

Zvolte vhodné přípravky

Se sychravým počasím se stává pleť více citlivou, proto je více než důležité zvolit šetrné čisticí přípravky. Zvláště pokud je kůže náchylná k podráždění a zčervenání. Výrobky by měly být bez mýdla, barviv, alkoholu a vůně. Pokud máte suchou nebo citlivou pleť, zkuste krémové čisticí prostředky, které pokožku spolehlivě zbaví nečistot, ale zbytečně ji nevysušují a pomáhají v ní udržet přirozenou vlhkost. Mastná pokožka zase ocení čisticí pleťový gel nebo pěnu bez alkoholu. Ty ji nevysuší a regulují tvorbu mazu.

Vhodný čas na peeling

Pokud ho nemáte, teď je ten správný čas ho pořídit. Zbaví pokožku odumřelých buněk, vyhladí ji a dokonale připraví na následnou péči. Také si poradí s usazenými nečistotami. Peeling však nepoužívejte každý den, zbavovali byste totiž pokožku potřebného mazu a podráždili ji. 

Důkladnější výživa

I když na podzim často prší a počasí je vlhké, neznamená to, že by pokožce svědčilo. Spíše naopak. Velké teplotní rozdíly mezi ránem a odpolednem a studený vítr pro ni představují velkou zátěž. Má pak tendenci se vysušovat  a reagovat podrážděně. Tomu můžete předejít výběrem vhodného krému. Pečující krém by měl být hutnější než letní lehký krém a měl by dobře chránit. Suché pleti budou vyhovovat přípravky na bázi olejů, mastné zase ty nekomedogenní a citlivá ocení krémy bez parfemace a alkoholu. Ideální je, když má vámi zvolený krém SPF faktor.

Poctivě se hýčkejte

Dopřejte si různé detoxikační zábaly obličeje, těla i rukou. Regenerační a pleťové masky vaše pleť také ocení. Nešetřete na sobě a do kvalitní kosmetiky investujte peníze. Vrátí se vám to. Nezapomeňte také na tyčinku na rty a mastný krém na ruce.

Nepodceňujte životosprávu

Kosmetické prostředky sice v dnešní době zvládnou hodně, ale nejsou všemocné. Pokud málo spíte, žijete ve stresu, kouříte nebo pijete alkohol a jíte tučná jídla, na stavu pokožky se to podepíše. Vynechte tedy nezdravé tuky, cukr a sůl  a zaměřte se na to, aby vaše strava měla dostatek vitaminů, minerálů a ostatních důležitých prvků. Také větrejte a choďte na procházky, to vám také prospěje.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články