Buďte krásná: Jak pečovat o svou pokožku, aby byla svěží a zářivá v jakémkoliv věku

V každém věku je nutné se o pleť starat jinak
Zdroj: Pixabay
Ve dvaceti toho ještě s pletí moc dělat nemusíteVe třiceti stačí kvalitní krémVe čtyřiceti už je nutné používat speciální krémy a pleťové maskyV padesáti už se o sebe musíte starat opravdu svědomitě+ 1 fotka+ 2 fotky

Získat pěstěnou pokožku se dá, i když vám ji „matka příroda“ nenadělila, chce to jen optimální péči. A ta se samozřejmě mění s přibývajícími léty. Dvacítky budou o svou pleť pečovat jinak než třicítky a čtyřicítky zase jinak než padesátky. Každý věk má svoje kouzlo, tak ho využijte.

Redaktor
Redaktor 16. 10. 2018 19:27

Dvacet plus

Pleť je přirozeně svěží, vrásky se ještě neukazují. Na co by měly myslet slečny, dívky a paní nad 20? Zejména na ochranu před UV zářením, a to bez ohledu na počasí. U mladších ročníků totiž platí: co uděláte dnes dobrého, a naopak, pro svou pleť, to se vám ke stáru vrátí. Jinak řečeno, budete-li používat krémy a kosmetické produkty s UV ochranou, omezíte předčasné stárnutí pleti ve vyšším věku. S tím souvisí i pravidelné odličování.

Třicet plus

Vaše pleť pořád vypadá pěkně, i když už jí pomalu ubývají látky, které se starají o elasticitu. Dejte si pozor na mimiku – příjemný úsměv je jen plusem, ale pokud jste zvyklé často se mračit, časem se to projeví. Rovněž se nadměrně nevystavujte sluníčku, i to podzimní dokáže projevit svou sílu. Právě slunce hodně ovlivňuje vznik předčasných vrásek. Dalším nešvarem je kouření, které kromě jiného vede k úbytku kolagenu.

Čtyřicet plus

V tomto období začínáte „sklízet plody své práce“, nyní se projeví, jak jste o svou pleť staraly od mládí. Pro všechny ale platí, že kolagenu ubývá stále více, objevují se první hluboké vrásky a pravidelně je třeba myslet i na hydrataci po celý rok. Stručně řečeno – jen s denním a nočním krémem už nevystačíte, je třeba začít používat vyživující séra a masky. Skvělé jsou například ty z kaviáru, s podílem arganového oleje nebo s retinolem.

Padesát plus

V tomto věku pleť ovlivňuje nejen to, co bylo, ale i co bude. Menopauza a ztráta estrogenů se podepisuje na každé ženě. V tomto věku je již vskutku zapotřebí používat speciální krémy pro zralou pokožku, které mají liftingový efekt. Pleť ztrácí i svoji svěží barvu, je proto vhodné volit krémy s rozjasňujícím efektem. Kůži projasní také kvalitní peeling.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články