Udržitelnost a přírodní materiály: Žhavé bydlení pro jaro a léto 2019

Jednoduchý koncept 70. let
Zdroj: Isotra
Letos jsou v kurzu přírodní barvyInspirativní trendy bydleníSkvělá markýza, stylový nábytek a jednoduchá terasa je na světěPřírodní materiály jsou letos v kurzu+ 6 fotek+ 7 fotek

Udržitelnost a přírodní materiály - to jsou trendy, které se prolínají jak letošním světem módy, tak i světem bydlení. Představíme vám samozřejmě i barvy, bez nichž se neobejdete. A pokud jde o dekorace, tak připravte se na to, že letos půjde o klasické doplňky, co si najdou ve vašem bytě své stálé místo, než abyste je příští rok měnili za nové.

Petra Járková
Petra Járková 06. 05. 2019 14:00

„Sedmdesátky­“

Vybavujete si byt, ve kterém žili vaši rodiče, než jste přišli na svět? Bingo! Jednoduché, přesné linie, paleta barev čítající šedou, hořčicově žlutou a zelenou, tapety s geometrickými tvary, to je přesně to pravé.

Bez barev to nepůjde

„Barvám letos vládne medově hnědá s korálovou," vysvětluje Iri Novak s tím, že zlatavé tóny si dobře rozumí s vínovou, smaragdovou nebo tmavě modrou: „Takže budou spokojeni i milovníci živějších barev, funguje ale také s pastely a zemitými tóny, což zase ocení klidnější povahy.“

Recyklujte

Samozřejmě třiďte i odpad, my ale máme na mysli recyklování bytového zařízení a doplňků, které už máte doma, a tak jejich půvab vašemu pohledu tak nějak uniká. Často stačí nový potah sedačky, dvířka kuchyňských skříněk natřená na jinou barvu nebo nové závěsy či žaluzie na vašich oknech.

Hladké nebo s texturou?

Letos rozhodně s texturou! Co? Polštáře, deky, přehozy, zkrátka všechno, co může být háčkované, pletené nebo alespoň vyšívané. V kurzu je ale například i nábytek s výrazně členitým povrchem a ručně vyráběné doplňky, jejichž nedokonalost je jejich hlavní předností.

Minimalismus nade vše

Minimalismus není trendy, ten je stále in. Letos je ale v jeho případě kladen důraz na kombinaci s jinými styly. Jednoduchý minimalistický nábytek bude například dokonale fungovat se vzorovanými retro polštáři, nadýchaným glamour kobercem s třešničkou na dortu v podobě industriální měděné lampy.

Hořčicová! Hořčicová! Hořčicová!

Napadlo vás někdy sladit svůj obývací pokoj pouze do jedné barvy? Ačkoli to může znít trochu šíleně, v reálu to vypadá velmi dobře. A hořčicově žlutá je tím pravým odstínem. Představte si hořčicově žlutou zeď, před ní o odstín světlejší sedací soupravu s dekorativními polštáři v oranžové či béžové a konferenční stolek s dřevěnou deskou a zlatými nohami, to vše na šedém koberci.

Udržitelnost

Držet krok s aktuálními trendy sice zaručí wow efekt u vašich návštěv, ale je to opravdu to, po čem toužíte? Není u některých kusů nábytku lepší sáhnout po osvědčených klasických tvarech a materiálech? Všimněte si někdy v obchodech těch věcí, které jsou vidět až na druhý pohled.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články