Zbavte se negativní energie: Jak si zařídit byt podle feng-šuej?

Feng-šuej je tradiční čínské učení, které se zabývá vztahem člověka a jeho životního prostoru v čase.
Zdroj: unsplash.com
Do bytu volte světlé barvy.Světlo nechte proudit.Zbavte se starých účtenek.Nemilosrdná buďte i při třídění vzpomínkových předmětů.+ 2 fotky+ 3 fotky

Prastará čínská filozofie, která se zabývá souvislostmi mezi námi, planetou a vesmírem. Energie, které mezi námi a věcmi okolo nás proudí, působí na naši psychiku více, než si myslíte. Jak tedy vyhnat ty zlé energie a být obklopena těmi dobrými? Je to jednoduché a vy to zvládnete také.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 03. 01. 2019 09:52

Kde může dobrá energie proudit pryč?

Uskladněné věci, které máte „na památku“. Upřímně, kolikrát jste krabici s jízdenkami z londýnského metra a vstupenkami do Louvru otevřela? Možná jen tehdy, když jste chtěla zjistit, co ve všech těch krabicích vlastně máte. Takže rozsudek zní jasně: nemilosrdně vyhodit. Zabraňujete tím totiž proudění energie čchi a hromadí se tu energie negativní.


Stejně tak jako staré účtenky, složenky, staré výplatní pásky. Zkontrolujte, které z nich doopravdy potřebujete skladovat doma a ty ostatní ať putují do koše. Při pohledu na ně se vám totiž před očima budou míhat nekonečné cifry, za co, kde a kolik jste zaplatila, což povede k pocitu sklíčenosti.


S redukcí to platí i o nábytku. Volte světlé barvy, které váš byt či pokoj prozáří, a netísněte se zbytečně mezi skříní a skříní a další skříní. Přemíra nábytku způsobuje pocit stísněnosti a pro nějakou energii tu není místo už vůbec.




Jak energii harmonizovat?


Pro tento účel se výborně hodí květiny, tekoucí voda v podobě malé vodní fontánky nebo akvária s rybičkou. Dalším atributem je rozhodně světlo – nemějte zatažené závěsy, pusťte slunce do vašeho života i v bytě.


Ostatně, jak tomu bylo v oblíbené české pohádce Lotrando a Zubejda – i tam se princezna vyléčila poté, co sličný mladík pokácel stromy, které stínily výhledu z královského paláce. A s příchodem slunečních paprsků se princezna po dlouhé době zvedla z lůžka.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články