Tajemná síla drahých kamenů: Kde zklidňují a kde naopak probouzí energii?

polodrahokamy, kameny
Zdroj: Unsplash.com

Moc a energie polodrahokamů a krystalů se v léčitelství využívá již tisíce let. Bývají jim připisovány tajemné až nadpozemské vlastnosti. Ví se také, že tak, jak polodrahokamy působí na nás, dokážou podpořit a zpříjemnit i energii domova.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 15. 10. 2020 12:30

Nádherné drahé kameny a polodrahokamy dokážou být nejenom působivou dekorací, ale i velice užitečným doplňkem. Svět designu nečerpá ale jen z jejich jedinečných tvarů, velkou inspirací se staly i díky svým překrásným barvám a do interiéru vnesou závan elegance a tajemna. Pojďme se společně podívat, jak lze vhodným výběrem krystalů zpracovat energii v konkrétních místnostech bytu či domu.

Jantar do obýváku

Jantar s sebou přináší energii slunce. Teplo a blahobyt spojené s tímto nerostem jej činí nepostradatelným pro obývák, protože se jedná o místnost, kde očekáváme pohodlí a komfort. Jantar velmi účinně pohlcuje všechno negativní a nastoluje rovnováhu. Pomáhá při naplňování přání a tužeb, umístíme jej proto vedle pohovky, na které rozjímáme a odpočíváme.

Magnezit zklidní ložnici

Magnezit je známý svými uklidňujícími vlastnostmi a vybízí nás, abychom „žili a nechali žít“. Ze své podstaty podporuje zklidnění, zmírňuje stres a povzbuzuje k tomu, abychom uzavřeli den. Snižuje svalové napětí a pomáhá při nespavosti nebo jiných poruchách spánku, je proto dokonalým minerálem právě pro ložnici.

Nefrit pro srdce domova

Zelený nefrit nese energii země. Je to čistý, silný a zdravý drahokam hodící se právě do kuchyně, kterou nazýváme „srdcem domova“. Tento drahokam přitahuje hojnost přírody do našeho domova a pomáhá podporovat fyzickou prosperitu a pohodu. Nefrit také posiluje harmonická spojení a podporuje vztahy s dobrou energií; ideální pro rodiny, které spolu vaří.

Něžný růženín dětem

Od dětí očekáváme, že budou růst, prospívat a budou bystré. To všechno dokáže svojí energií podpořit růženín. Přitahuje skutečnou lásku a odráží negativní energii. Prohubuje vztahy i důvěru. Díky jeho vlivu vzrůstá sebevědomí, probouzí se fantazie a tvůrčí myšlení.

Koupejte se s akvamarínem

Akvamarín je kamenem dávných mořských bohyní, je spojený s vodou a představuje její energii. Potlačuje hněv i strach a zklidňuje duši do uvolněného, ale přesto ostražitého stavu. Výsledkem je schopnost přiblížit se k naší vnitřní podstatě a hledat pravdu uprostřed konfliktu. Po dlouhém a namáhavém dni si dopřejme lázeň podporovanou akvamarínem, smyjeme ze sebe všechno negativní, co nás v průběhu předchozích hodin potkalo.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články