Pavouk v bytě: Pro někoho štěstíčko, pro někoho noční můra

Pavučiny nejsou známkou neuklizeného bytu.
Zdroj: Pixabay.com
Pavouka většinou objevíte v noci, když chcete ulehnout, což je ten nejméně vhodný okamžik.Udělejte z pavouka kamaráda. Chytá vám přeci ostatní odporné hmyzáky.Pokud váš přítel nevlastní terárium, s tímhle krasavcem se pravděpodobně v bytě nesetkáte.Takový pavouk by v okně asi mnohým ženám nevadil.+ 2 fotky+ 3 fotky

Nastěhoval se vám do bytu nový nájemník a vypadá trochu jinak, než je obvyklé? Má osm nohou a při jeho spatření vám vstávají chlupy všude po těle. Při zjištění, že mají v ložnici pavouka jsou mnohé ženy schopné strávit noc na gauči v obýváku.

Redaktor
Redaktor 06. 09. 2018 08:51

Nový spolubydlící je ne vždy vítán. V případu pavouka vlastně nikdy. Většina lidí si snovače sítí spojuje s nečistotou a nedostatečným úklidem. Faktem ale je, že pavouci si naopak libují v nově natřených zdech a bílých koutech a prach jim paradoxně vadí. Jak tedy nezvaného hosta vypudit?

Ačkoliv v našich končinách nehrozí to, že by vás pavouk pokousal, tzv. arachnofobie je součástí mnoha lidských životů na jakémkoliv místě na světě. Fobie nemá s rozumem nic společného, nemusíte se za ni stydět.


Malý návštěvník zvenku je schopný se protáhnout sebemenší škvírkou. Pokud máte stará okna nebo mezeru mezi prahem a dveřmi, je více než pravděpodobné, že se vám do bytu nějaký nastěhuje.




Jednou z variant, jak předejít tomu, aby skrze okna pronikli do vaší ložnice, je nainstalovat ochrannou síťku. Ta zafunguje nejen na pavouky, ale i na další nežádoucí hmyz, který by vám mohl prodloužit dobu ulehnutí ke spánku tím, že budete po pokoji běhat se smetákem.


Další možností je postříkat parapet a rámy oken olejem z máty peprné smíchaným s vodou. Máta voní vám, pavoukovi už ale tolik ne. Stejně tak je to i s octem, žaludy nebo kaštany.


Je zde i nabídka smíření. Pokud z pavouka vyloženě nemáte osypky, dejte mu čas. On třeba za pár dní půjde o dům dál. Snažte se na jeho přítomnosti najít pozitiva. Dejte mu jméno a těšte se z toho, že vám v bytě pochytá octomilky, které vám taky už nějaký čas lezou na nervy. Vyzvěte svou fóbii na souboj a vyjděte z ní jako vítěz. Na světě existují fóbie horší. Například jsou lidé, kteří trpí anatidaefobií, neboli strachem z toho, že je někde nějakým způsobem pozoruje kachna. Hipopotomonstroseskvipedaliofobie je zase fobie z dlouhých slov.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články