Změna ročního období přináší změnu šatníku: Jak si uspořádat skříň?

Rozloučit se s některými kousky je občas těžké. Váš byt ale není nafukovací.
Zdroj: unsplash.com
Hlavně mít dostatek ramínek.Jestliže máte skříň "venku", měla byste si dát záležet, aby věci na štendru vypadaly hezky.Toho dosáhnete například dodržením barevné duhy.Nebo řazením věcí dle šatníku.+ 2 fotky+ 3 fotky

Bojujete s místem? Absolvujete každoročně tvrdé rozhodování, které kousky přežijí další sezonu a kterým dáte sbohem? Nemůžete se dopátrat oblíbené halenky ve změti svetrů a kabátů a tramvaj vám jede za pět minut? Máme praktický návod na to, jak si usnadnit „život ve skříni“ a ušetřit tak čas i nervy.

Redaktor
Redaktor 23. 09. 2018 14:58

Koncem tohoto týdne venkovní teplota klesla skoro o deset stupňů a my jsme byly nuceny vytáhnout štafle ze sklepa a v nebezpečných výškách balancovat na špičkách, vytahujíc krabici se zimními botami a v igelitech zabalené kabátky. Jestliže nejste jedna z těch šťastnějších a nemáte na oblečení vyhrazenou speciální místnost, tolik praktickou šatnu, můžete narazit na problém, že zimní šatstvo se vám do skříně nevejde.

Šatník

Uspořádejte obsah své skříně podle tzv. šatníku. Začněte třeba zleva, kam pověsíte kabáty a jiné bundy, které si na sebe obléknete jako poslední, když se vydáte ven. Od kabátů přejděte ke svetrům, mikinám a jiným teplejším svrškům. Pokračujte s košilemi a tričky s dlouhým rukávem. Řadu zakončete šaty nebo oděvy pro speciální příležitosti.


Barevná duha

Sledovat linii barvy se také vyplácí. Až budete hledat svůj oblíbený červený svetr, jednoduše okem zabrousíte do „červeného oddílu“. Je to nejen praktické, ale obsah vaší skříně bude vypadat i hezky na pohled. To se dá ocenit zejména tehdy, pokud máte věci pouze na štendru, a tím v podstatě neustále na očích.




Vrstvení

Problém s místem se dá vyřešit tak, že na jedno ramínko pověsíte více kousků. Například pod kabát dejte svetr, který s ním nosíte nejčastěji v kombinaci. Na více špagetových šatů či tílek jsou nejideálnější ramínka tzv. berany. Oblečení z nich nespadne a „zbavíte“ se více kusů najednou.


Zbytek do kontejneru

Věčný boj: rozloučit se s tímhle kouskem, nebo ne? Důležité je si uvědomit, jak často ho nosíte. Vytáhla jste ho z hlubin skříně jen díky tomu, že se mění roční období a jinak byste si na ten svetřík ani nevzpomněla? Pryč s ním. Buďte k sobě upřímná a zvažte, jestli drahocenné místo ve vaší skříni musí plnit kousky, které navléknete jednou do roka. Pokud je vám líto hodit oblečení do popelnice, je spousta organizací, které vaše nepotřebné kousky milerády přijmou a pošlou dál těm, kteří z nich budou mít radost.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články