Vyrobte si nejkrásnější podzimní dekorace: Inspiraci najdete v přírodě

ovoce, dekorace
Zdroj: Pixabay.com
Polštář Majorque se střapci, 509 Kč.Speciální sběratelská edice, svíčka Dýňové pole, 779 Kč, Dekorativní věnec Oděsa, 649 Kč.Velká svíčka Pečené jablko, 449 Kč.+ 4 fotky+ 5 fotek

Podzim barví listy do zlatavých odstínů, plody na zahradách dozrávají a v mírném slunci se stále více prodlužují stíny. Intenzivní barvy jsou všudypřítomné a všechno kolem tak krásně voní…

Jana Šulcová
Jana Šulcová 29. 09. 2020 12:30

I když podzim ukončuje báječné léto a mnoho lidí propadá smutkům, tohle roční období rozhodně depresivní není. Právě naopak přichází s výzvou tvořit, předělávat a zútulňovat obydlí. Podzim je zkrátka nejvoňavějším a nejkreativnějším ročním obdobím, pojďme si ho tedy intenzivně vychutnat.

Pěstujte si rituály

Dřív, než začnete vyrábět podzimní dekorace, kterými zabydlíte svůj obývák i terasu, zkuste vykonat pár jednoduchých a skoro čarodějných podzimních rituálů.

Čistá aura domova: Ne, ne, nebudeme si povídat o smýčení a umývání oken, ale o čisté energii domu. Vezměte si několik snítek šalvěje, zapalte je plaménkem čisté a neparfemované svíčky. Projděte s nimi celý dům a zažeňte negativní energie. Možná, že se to může zdát jako hloupé a dětinské, ale na druhou stranu, co když tyto staré keltské rituály opravdu fungují a vše negativní zmizí? Za zkoušku to rozhodně stojí.

Přijímání podzimu: Vytvořte si malý ozdobný oltář plný podzimních barev, materiálů a dekorací. Červená, hnědá a zlatá barva, květiny, kaštany, látky nebo dřevěné ozdoby, zkrátka vše, co patří k podzimu.

Podzimní dekorace

Využijte štědrosti podzimu a posbírejte na svých procházkách vše, co vám přijde pod ruce. Čím pestřejší směs barev, materiálů a tvarů nashromáždíte, tím lépe.

Barvy rozveselí mysl: Pro podzim jsou typické teplé zemité odstíny, oranžová, červená a vínová, okrová a hořčicová, zelená a hnědá. Zkuste probudit fantazii a pusťte si domů i zlatou. V malých dávkách působí osvěžujícím dojmem a ne jako kýč.

Oživlé světlo plamínků: Oheň patří neodmyslitelně k období dušiček, ale i k celému podzimu. Zatopte si v krbu a uklidňujte se pohledem do jeho plápolajících plamenů a poslechem praskajícího dřeva. Rozestavte po bytě svíčky, vybírejte vonné s teplým aroma pečených jablek, dýní, pomerančů a skořice.

Všude samé světlo: Dny se krátí a tmy přibývá, ale se světlem se pojí dobrá nálada a pozitivní mysl. Světlo lamp může navodit nádhernou podzimní atmosféru. Stačí pozměnit stínítko, tak aby házelo na zdi zajímavou hru stínů.

Věnce a dveře i na stůl: Nejenom v čase adventu můžete ozdobit svoji domácnost krásným věncem. Proč si neudělat jednoduchý podzimní věnec. Vytvořit si jej můžete z květin, listů, ořechů a dalších čerstvých i sušených plodů, které venku posbíráte. Využít můžete i barevné textilie. Stačit vám bude třeba jenom kruh z obyčejného drátu, na nějž navážete pár větviček, bodláků, makovic, klásků nebo šípků. Tavnou pistolí k němu přilepíte kaštany, látkovou mašli a dekorace je na světě.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články