Sušené léto: Návod na sušené květinové dekorace

Sušené léto: Návod na sušené květinové dekorace
Zdroj: Pixabay.com

Dostala jste květiny nebo jich roste plno na vaší zahradě a vy chcete, aby vám dlouho vydržely? Zkuste si vyrobit sušené květinové dekorace, které váš dům elegantně ozdobí. Z květinové krásy se pak můžete těšit i v dlouhém zimním období.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 19. 07. 2020 12:30

Čerstvé květiny, si můžete usušit a dát jako dekoraci do vázy nebo je vylisovat jako obraz do rámečku. Navíc je to velmi snadné a rychlé. Jak na to?

Správné sušení květin

Květiny rozeberte a roztřiďte podle druhů. Dejte je k sobě. Stonky pak svažte k sobě gumičkou nebo provázkem. Květiny potom pověste na tmavé, suché místo a dobře větratelné místo. Až budou přibližně za dva až čtyři týdny suché, nastříkejte je fixačním sprejem na sušené květiny. Sušené květiny pak můžete třeba vystavit do vázy, kde budou hezkou dekorací stolu.

Lisování květin

Techniku lisování květin praktikovaly často i naše babičky. Je to rychlé a snadné. Stačí vám k tomu květiny, kvalitní papír, těžké knihy nebo jiné závaží a rámeček na fotografie. Pro tvorbu květinového obrázku volte raději luční rostlinky s menšími květy jako třeba fialky, mák a různé traviny. Vybrané květiny dejte mezi dva papíry (třeba pergamenový, na pečení) a zatěžkejte závažím nebo knihami. Přibližně za čtrnáct dní výtvor zkontrolujte. Když budou květiny vysušené a vylisované, přilepte je na kvalitní pevný papír a dejte do rámečku. Vznikne vám hezký květinový obraz, který si můžete dát na zeď.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články