Zítra chodí Mikuláš: Vyrobte pro děti adventní kalendář z přírodních materiálů

Originální adventní kalendář ozdobí každý dětský pokojíček.
Zdroj: Dumnapadu.cz
Na pytlíčky můžete použít kolíčky ve tvaru hvězdiček.Originální adventní kalendář ozdobí každý dětský pokojíček.Pokud už zvolíte klasický čokoládový, dbejte na to, aby byla čokoláda kvalitní.Tvorbu adventního kalendáře můžete pojmout originálně.+ 4 fotky+ 5 fotek

Zítra se budou rozdávat dětem adventní kalendáře. Pokud ho ještě nemáte, nekupujte ten klasický čokoládový ze supermarketu, ale vyrobte vlastní. Ocení ho vaše děti, ale také především vy. Navíc využijete samé přírodní materiály, takže bude vypadat naprosto skvěle.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 04. 12. 2018 09:38

5. prosince nosí Mikuláš s čertem a andělem nejen mandarinky a oříšky, ale také oblíbené adventní kalendáře. V obchodech nejčastěji najdete nabídku závěsných kalendářů s různými druhy čokolády či sladkostí. Spousta českých maminek ale každoročně překračuje konvence a rozhodne se vyrobit svým dítkům originální adventní kalendář a zabalit do něj maličkosti podle vlastního uvážení. Sladkosti v sobě totiž neměl ani původní adventní kalendář z roku 1902. Ten naopak obsahoval 24 barevných fotografií na kartonovém podkladu, které se měly vystřihovat. Okénkové kalendáře získaly popularitu až o dobrých 20 let později a kromě zmíněné čokolády se v nich vyskytovaly i drobné hračky. Vy si do kalendáře pro své drobečky můžete dát přesně to, co mají vaše děti nejraději. A jaké varianty se nabízejí?

Kalendář s plátěnými pytlíčky

Krásně a kouzelně vánočně vypadají závěsné kalendáře z 24 plátěných pytlíčků. Šikovné maminky si pytlíčky mohou ušít z jakékoliv látky s vánočními motivy, vložit do nich stahovací stužky nebo je po naplnění jednoduše převázat provázkem. Na jednotlivé pytlíčky už stačí umístit čísla a děti si je budou s velkým nadšením rozvazovat.

Pytlíčky můžete navěsit na silnou šňůru z přírodního provazu, pro snadné sundávání třeba pomocí kolíčků na prádlo nebo navázat na vánoční stromeček (hvězdu, zvoneček,...) vystřižený z kartonu. Pytlíčky také můžete jen jednoduše nandat do větší mísy, už jen hledání správného čísla bude pro děti velká zábava! Pokud se vám nechce do šití, látkové pytlíčky můžete nahradit ozdobenými papírovými sáčky. Krásnou a efektní variantou je i obálkový adventní kalendář pověšený na šňůrkách s kolíčky.

Kalendář na ramínku nebo z perníku

Další možností je zavěšení balíčků na dřevěné šatní ramínko. Důležité je pouze to, aby bylo určeno k věšení kalhot, tedy mělo spodní tyčku. Ramínko nabarvěte bílou či červenou barvou, ozdobte třpytkami a případně přilepte i vánoční dekorace z hvězdiček. Ozdobené a očíslované látkové nebo papírové sáčky s dobrotami pak přivažte v různých délkách na tyčku a zavěste na vybrané místo do dětského pokojíčku. Velmi populární jsou i recyklační kalendáře z ruliček od toaletního papíru, které můžete poskládat do tvaru stromečku či ptačí budky a oporu jim najít v pevném kartonu. 

Kalendář z krabiček od sirek

Krabičky obalte ozdobným balicím papírem tak, aby se daly vysouvat. Tu část výsuvných šuplíčků, která bude tvořit přední část kalendáře, označte čísly. Pak stačí vyskládat krabičky za pomoci lepidla či tavné pistole na sebe, můžete z nich také vytvořit tvar vánočního stromečku nebo třeba domeček. Vysouvat půjdou buď zatlačením ze zadní strany, nebo na přední část výsuvných šuplíčků ještě přilepte korálky jako držátka. Krabičky naplňte oblíbenými dobrůtkami nebo jinými drobnůstkami a roztomilý minišuplíčkový adventní kalendář je na světě.

Krabičky také můžete zabalit do pěkného balicího papíru jako malé dárečky, lehce přilepit na vánoční strom nebo jiný vánoční motiv vystřižený z tvrdého papíru a celý kalendář umístit na stěnu dětského pokojíčku.

Adventní kalendář s kosmetikou pro odrostlejší děti a dospělé

Pokud chcete udělat radost už odrostlejším dětem nebo sami sobě, můžete si poskládat krásný adventní kalendář z přírodní kosmetiky. Kosmetiku si tak můžete vybrat na míru a podle svého gusta.

Takový kalendář pro odrostlejší může mít klidně i méně než 24 okýnek a také nemusí obsahovat pouze kosmetiku. Zbylé dny můžete vyplnit různými dobrotami, lístky do kina či divadla nebo poukazem na masáž. Hlavní je, aby splnil svůj hlavní cíl - překvapit a potěšit.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články