Měsíc do Vánoc: Jak nakoupit dárky snadno, rychle a bez nervů

Některé dárky mohou být vskutku neočekávané.
Zdroj: unsplash.com
Univerzální dárky jsou jen do počtu.Nemusíte jich mít hromadu, důležité je, aby udělaly radost.Počítejte i s časem na pořádné zabalení.Největší radost mají stejně vždy ti nejmenší.+ 2 fotky+ 3 fotky

Chtěli byste se letos vyhnout tzv. „univerzálním dárkům“ a skutečně vybrat to, co by vašim blízkým a přátelům udělalo radost? Zároveň však nemáte čas (ani nervy) na to se hodiny potloukat po nákupním centru. Známe 4 tipy, jak pod stromeček nadělit fantastický dárek, který seženete rychle a bez námahy.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 21. 11. 2018 15:31

Vůbec nejlepší přípravou, jak se na nakupování dárků připravit, je promýšlet je během celého roku. Udělat si malou poznámku do telefonu nebo diáře, když někdo blízký z vašeho okolí vysloví ono: „Jé, to bych si tak přál!“, vás nezabije. Naopak, pak budete skákat štěstím do stropu, že máte skutečnou inspiraci pro vytvoření skutečné radosti.

Když se to ale nepodaří, jsou tu naše osvědčené tipy, jak se z Vánoc nezbláznit.


1) Dodržujte rozpočet

Dobře zvažte své finanční možnosti. Stanovený peněžní limit nepřekračujte, Vánoce i tak vaši peněženku dostatečně odlehčí. Kolikrát je skutečností, že nejlepší dárek nemusí být nutně nejdražší. I maličkostí můžete vykouzlit druhým úsměv na tváři. Důležité je je dobře znát.


2) Mějte seznam

Popřemýšlejte, s kým jste si letos slíbili, že si dáte dárek. Případně komu skutečně dárek chcete dát. Samozřejmostí je rodina a nejlepší přátelé, ale občas se někdo z nás nevyhne ani „secret Santovi“ v práci. Ke jménům si pak můžete i dopisovat nápady, které vám vytanou na mysl. Ze seznamu pečlivě odškrtávejte.




3) Král internet

Nejlépe se nakupuje z pohodlí domova. Moderní doba nám umožňuje během pár kliků zařídit dárky pro celou rodinu. K dispozici máte speciální vánoční weby zaměřené na nákup dárků i slevové poukazy. Ty se skvěle hodí, pokud vám skutečně chybí inspirace. Jídlo, wellness nebo nabitá kartička do kávového řetězce zachrání vaši beznaděj.


4) Honem na nákup

I když je na 24. prosince otevřeno, uvědomte si, že ti chudáci, kteří musí otročit na Vánoce, by taky rádi šli domů a koukali se na Popelku. Tím, že se na Štědrý den vydáte na nákup, jim náladu skutečně nezlepšíte, zvláště když přijdete do obchodu s tím, že vlastně ani nevíte, co chcete. Jak má chudák prodavačka vědět, po čem touží vaše maminka? Nákupy neodkládejte na poslední chvíli. Vyhnete se frontám, stresu i faux pas pod stromečkem. Už teď je pozdě, tak honem ven!



Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články