Céline Dion se poprvé po zveřejnění fatální diagnózy objevila na veřejnosti: Přišla pozdravit hokejisty Canadiens

Céline Dion se poprvé po zveřejnění fatální diagnózy objevila na veřejnosti: Přišla pozdravit hokejisty Canadiens
Zdroj: Profimedia
Kanadská zpěvačka Céline Dion loni v prosinci oznámila, že trpí Stiff Person Syndromem, tedy vzácným neurologickým onemocněním, které dělá z lidí živé sochy.Dlouho se proto neobjevovala na veřejnosti a internetem se šířily zprávy o jejím zoufalém zdravotním stavu.Zpěvačka však dělala a dělá vše pro to, aby nevyléčitelnou nemoc, která způsobuje nekontrolovatelné svalové spasmy, dostala pod kontrolu. A jak vidno z posledních událostí, konečně se jí to daří. Tento týden navštívila v kabině hokejisty Montrealu Canadiens.Podle sestry Claudette je Céline silná žena, které se za žádných okolností nevzdává.+ 1 fotka+ 2 fotky

Po téměř čtyřleté pauze, způsobené nejprve covidovou karanténou a následně nemocí zvanou Stiff Person Syndrome, se zpěvačka Céline Dion (55) objevila v noci na úterý na veřejnosti. Do kabiny přišla pozdravit hokejisty svého milovaného klubu Montreal Canadiens, kteří zavítali do jejího bydliště v Las Vegas. Video a snímky z návštěvy legendární pěnice zveřejnil kanadský klub na svém Instagramu.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 02. 11. 2023 13:45

Céline Dion si po zápase podala ruku s trenérem Martinem St. Louisem a několika hráči, přičemž jim popřála hodně štěstí v nadcházejících duelech NHL. Že srdce interpretky hitu My Heart Will Go On patří kanadskému klubu, fanoušky zas až tak nepřekvapilo. Mnohem víc je zarazil její až pozoruhodně dobrý stav.

Máma tří dětí působila optimistickým dojmem a při fyzické síle. Přitom ještě v září se internetem šířila jako lavina zpráva, že ji Stiff Person Syndrome upoutal na invalidní vozík.

Céline Dion bojuje s nemocí všemi dostupnými prostředky

Jak vidno, držitelka pěti cen Grammy se rozhodně nevzdává, byť jí vážná diagnóza dává jen málo naděje na uzdravení. Na Stiff Person Syndrome, který způsobuje svalové spasmy, vedoucí nejen k obrovským bolestem, ale později i tělesným deformacím, neexistuje lék.

Céline Dion stála naposledy na pódiu v březnu 2020. Světové turné, na které se záhy poté chystala, ale musela kvůli zdravotním potížím zrušit. V prosinci loňského roku pak šokovala svět prohlášením, že trpí Stiff Person Syndromem.

Křeče ovlivňují zpěvaččinu chůzi i hlas

"Dělá všechno proto, aby se uzdravila. Je to silná žena," prohlásila začátkem tohoto roku Célinina sestra Claudette. "O její nemoci víme jen málo. Způsobuje svalové spasmy, které nejdou dostat pod kontrolu. Jestli vás někdy v noci chytla křeč do lýtka a museli jsme kvůli tomu vyskočit z postele a tu bolet zahnat, tak tohle je něco podobného. Akorát máte křeče v celém těle," dodala pro kanadskou mutaci magazínu Hello!

Svalové spasmy ovlivňují nejen zpěvaččinu kariéru, ale i její každodenní život. Někdy má podle svých slov problémy s chůzí a nemoc postihla také její hlavní pracovní nástroj, hlasivky. S rodinou a domácností jí proto pomáhá sestra Linda, která se ke zpěvačce letos nastěhovala.

Zdroje informací:
Hellomagazine.com
Instagram.com/canadiensmtl

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články