Výstava Czech Repubrick: První živá detektivní hra v prostředí českých památek z Lega

Zámek Hluboká
Zdroj: www.czechrepubrick
Unikátní díla a Lega vás dostanouZámek HlubokáZahrajte si na detektivy a užijte si Lego světKaplického knihovna + 6 fotek+ 7 fotek

Téměř po roce fungování spouští lego výstava Czech Repubrick doprovodnou hru s názvem Temnyho Parťáci: Ukradená koruna. Ta je určena pro skupiny 1-5 hráčů ve věku 7-99 let, takže pokud hledáte suchou alternativu na deštivé odpoledne pro celou rodinu, tady je.

Petra Járková
Petra Járková 04. 03. 2019 18:00

Jak sám název vypovídá, hráči na sebe vezmou úlohu badatele, který se vydá po stopách ukradené Svatováclavské koruny. Ta je na výstavě ztvárněna jak jinak než z lega. Úvodní scéna hry působí díky zachovalému trezoru bývalé Živnobanky, která v prostoru původně působila, opravdu věrohodně. Místo činu značí policejní pásky, blikající majáčky, nastrčený falzifikát koruny a důkazy, označující první stopy, které za sebou zanechala zlodějská banda Temnyho parťáků.

K dopadení zlodějů a nalezení koruny hráčům pomůže detektivní výbava, kterou obdrží na začátku hry. Ta obsahuje mapu, UV baterku, zrcátko, lupu, sadu kabelů a bloček s tužkou na poznámky. Ty se v průběhu hry budou hodit i těm pokročilejším badatelům. Na hráče totiž čekají nástrahy ve formě různých šifer, jako je například Morseova abeceda. Často ale neposlouží jen bystrá mysl, spolehnout se bude potřeba i na ostrý zrak nebo hmat. Pokud by si někdo nevěděl rady, zejména mladším hráčům poslouží nápovědy, které je možné v průběhu hry využít.

Hlavními kulisami hry se staly obří lego stavby českých památek, díky kterým hráči navštíví například hrad Karlštejn za doby Karla IV, Chrám sv. Barbory postižený morovou epidemií nebo Národní muzeum během průmyslové revoluce. Každé z celkem deseti stanovišť hry je navíc doplněné o lego scénku přibližující dané období. Cesta pátrání po stopách zlodějů se tak stane i dobrodružnou cestou historií české země.

O doprovodné texty a ilustrace, které hrou provázejí, se postaraly spisovatelka dětských knížek Milada Rezková a ilustrátorka Adéla Bierbaumer.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články