Využijte krásy podzimu k aktivnímu odpočinku na Slovensku a v Česku

Slovenská pohádková vesnička Habakuky zaujme děti i dospělé
Zdroj: Wikipedia
Skanzen v Martinu je ideálním místem pro podzimní rodinný výletDozvíte se, jak žili Slováci v časech minulýchSlovenská pohádková vesnička Habakuky zaujme děti i dospěléČeské středohoří neboli Brána do Čech je pro podzimní dovolenou jak stvořené+ 1 fotka+ 2 fotky

Podzim je jedním z nejpříjemnějších období na turistiku, pobyt na horách či v lázních. Dny již nejsou pekelně horké, ale ještě umožňují sedět venku a vychutnávat si krásy přírody.

Redaktor
Redaktor 16. 10. 2018 09:39

Za krásami barevného Česka

Pro podzimní výhledy a výlety jsou ideální oblasti s krásnou přírodou a možností turistiky. Ideální jsou horské oblasti s dostatkem vyhlídek a pak také pískovcová skalní města. Zajímavou lokalitu představuje oblast mezi Tisou a Českosaským Švýcarskem. Zejména u Tisé a Ostrova najdete krásné lesy prošpikované skalními městy se spoustou vyhlídkových míst. Můžete zde strávit několik dní a každý budete mít co poznávat. 

Za vidění stojí i České středohoří, oblast kuželovitých sopek tyčících se nad okolní krajinu. Kdo se chce například pokochat pohledem na nejvyšší horu Milešovku, může se vydat na sousední vrchol Zvon, odkud je ze skalního výčnělku hezký výhled.

Kupodivu i okolo Prahy najdeme spoustu atraktivních lokalit pro podzimní výlety. Jednou z nich jsou Voděradské bučiny, přírodní rezervace nedaleko Říčan s rozsáhlými bukovými porosty. Za návštěvu stojí i Průhonický park, jehož scenérie bývá na podzim naprosto dokonalá.

Že i vinná réva má na podzim své kouzlo vědí zejména Moraváci – okolí Pálavy a Mikulova tak může být dalším tipem na výlet, kdy vycházku zakončíte příjemně v některém vinném sklípku.

Výhledy si užijete u našich sousedů

Slovensko je krásná a bezpečná země, která má hodně co nabídnout. Nejspíš proto se v poslední době dere na přední příčky zájmu Čechů o dovolenou. Každý se tu domluví rodným jazykem a terorismu se tu určitě bát nemusíte. 

Ve Vysokých Tatrách určitě nevynechte Štrbské pleso, je to úžasné jezero, které je oblíbeným místem turistů i místních občanů. Nachází se ve výšce 1346 metrů nad mořem, jeho rozloha je téměř 20 ha a hloubka dosahuje až 20 metrů. 

Ponořte se do atmosféry slovenských lidových pohádek. Výlet do říše snů vám nabídne kouzelná vesnička Habakuky. Pro děti to bude zaručeně nezapomenutelný zážitek, ale na své si přijdou jistě i rodiče. 

Největší slovenský skanzen v přírodě — Martin — prezentuje kromě tradičního stavitelství a interiérů i způsob života na Slovensku ve druhé polovině 19. a první polovině 20. století. Ke zhlédnutí jsou všechny typy lidových sedláckých obydlí s dřevěnými postelemi a nadýchanými peřinami, lidovými kroji a výšivkami na krojích. Pokud si tedy chcete udělat výlet za slovenskou historií, zastavte se právě tady.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články