Záhadná Hitlerova Mucholapka: Měla sloužit jako přistávací dráha pro UFO?

2. světová válka skončila v roce 1945, ale stále po ní zůstává množství neobjasněných záhad.
Zdroj: wikipedia.com
Blízko polské vesnice Ludwikowice Kłodzkie najdete ohromnou betonovou stavbu.Otvor ve tvaru desetiúhelníku postavený na vysokých betonových sloupech je pozůstatkem z 2. světové války.Vybudovat ho nechali nacisté, proto si později vysloužil přezdívku Hitlerův Stonehenge.Kvůli specifickému tvaru se stavbě ale také říká Mucholapka.+ 1 fotka

Blízko polské vesnice Ludwikowice Kłodzkie najdete ohromnou betonovou stavbu. Její význam zůstává dodnes skryt. Otvor ve tvaru desetiúhelníku postavený na vysokých betonových sloupech je pozůstatkem z 2. světové války. Vybudovat ho nechali nacisté, proto si později vysloužil přezdívku Hitlerův Stonehenge. Kvůli specifickému tvaru se stavbě ale také říká Mucholapka. Měla snad lákat létající objekty z dalekých vesmírných civilizací?

Eva Jeřábková
Eva Jeřábková 25. 07. 2018 16:16

Jednou z teorií skutečně bylo, že Mucholapka fungovala jako startovací dráha pro létající talíře. Postavena ostatně byla nad tajným systémem tunelů, který budovali zajatci koncentračních táborů v rámci takzvaného Projektu Riese.

Racionálnější hlasy tvrdí, že se jedná pouze o nedokončenou chladící věž. Když si ale prohlédnete snímky jiných takových staveb, moc podobností mezi nimi nenajdete. Hitlerův Stonehenge zkrátka zůstává záhadou, kterou pravděpodobně už nikdy zcela neobjasníme. Zájemci ho mohou najít na souřadnicích 50.628959°, 16.494949°.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články