Zapojte se: Další internetová výzva je tu, ale tentokrát má smysl!

Dobrovolníci z vietnamského Dalatu
Zdroj: Twitter
Konečně výzva, která má smyslOdpadky jsou všude kolem nás, pojďte s tím něco dělatOdpadky se sbírají po celém světěChraňte si svůj kousek země+ 6 fotek+ 7 fotek

Jak v dnešní době donutit lidi, aby po sobě začali konečně uklízet? Někdo moudrý si uvědomil, že bez pomoci sociálních sítí to jen tak nepůjde a vymyslel novou výzvu Trashtag Challenge. Bohulibá akce, která během posledních pár dní zaplavila internet, spočívá v tom, že aktéři najdou zaneřáděné místo, následně ho uklidí a samozřejmě se u toho nezapomenou vyfotit.

Petra Járková
Petra Járková 21. 03. 2019 18:00

Výzvy v podobě pojídání pracích tablet, vrchovatých lžiček skořice a házení sýra na batolata už tu byly. A pomohly snad někomu? Co si budeme povídat, kromě smíchu a dušení toho moc nedokázaly.

Trashtag Challenge ale dělá přesný opak a má už během krátké chvíle své existence docela pozitivní dopady. Výzva se stala populární díky jednomu příspěvku na síti Reddit a postupně se začala rychle šířit po Instagramu a Twitteru.

Od svého vzniku inspirovala mnoho lidí k tomu, aby vylezli ven a šli sbírat smetí na místa ve svém okolí. A to se cení. Že to dělají hlavně z narcistického exhibicionismu, to nás nakonec až tak nepohoršuje. Zkrátka účel světí prostředky, když je to pro dobrou věc.

O tom, že se z výzvy stal velký hit, svědčí i to, že pod příslušným hashtagem se na Instagramu objevilo už několik desítek tisíc příspěvků uklizených pláží, parků a cest. Lidé zkrátka milují ukazovat se v tom nejlepším světle a pokud jsou ochotni kvůli tomu uklidit nelegální skládku, tak proč ne.

Na námi vybraná zajímavá místa před a po úklidu se můžete podívat v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články