Známe důvod, proč v letadlech tolik lidí pije rajčatový džus

Rajčatového džusu se v letadlech každoročně vypije neuvěřitelné množství.
Zdroj: Depositphotos.com
Rajčatový džus je zpravidla velmi sytý.Spoustě pasažérů pomáhá proti nevolnosti a dalším zdravotním problémům souvisejícím s létáním.Kromě toho samozřejmě obsahuje spoustu užitečných látek – například lykopen a betakaroten.Proto ho v letadle rozhodně vyzkoušejte – i pokud vám za normálních okolností příliš nechutná. Nejspíš budete příjemně překvapeni.+ 1 fotka

Pokud vás čeká dlouhý let, určitě si objednejte rajčatový džus. Tlak a vlhkost v letadle totiž ovlivňuje chuťové pohárky, takže vám bude připadat mnohem lepší než na zemi.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 23. 12. 2016 14:39

Tento výživný nápoj se dá konzumovat i sám o sobě. Zdaleka největší popularitě se však prý těší jistý koktejl, který kromě rajčatového džusu obsahuje ještě vodku a koření tabasco.

Pokud se podíváme na záznamy aerolinek, zjistíme, že například německá Lufthansa svým zákazníkům každoročně naservíruje přibližně 1,7 milionů litrů rajčatového džusu. Přitom spousta lidí ho za normálních okolností příliš „nemusí“.

Jenže v roce 2010 se uskutečnila série testů, která prokázala, že naše názory na to, co považujeme za dobré, se v letadle značně mění. Některé poživatiny na tom „prodělají“, zatímco jiné „vydělají“ – a rajčatový džus patří do druhé zmíněné kategorie. Díky kombinaci nízkého tlaku a 10% až 15% vlhkosti náhle chutná téměř všem.

Rajčatový džus má samozřejmě i další benefity. Pokud vás zajímá jaké, prohlédněte si následující galerii.

Zdroj: Business Insider

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články