Dejte vale nudným prázdninám! Tipy na hry, kterými zabavíte potomky

Dejte vale nudným prázdninám! Tipy na hry, kterými zabavíte potomky
Zdroj: unsplash.com

Vaše děti se těšily na prázdniny, a vy jim tak chcete udělat radost chvílemi volna plnými zábavy. Jenže, kdo má pořád vymýšlet program, který by zaujal i vaše ratolesti? Mnoho rodičů se shodne na tom, že to rozhodně není snadný úkol. Přečtěte si tipy, jak zabavit děti, takže nuda nebude mít žádnou šanci.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 14. 07. 2020 10:00

Jestli nechcete svým potomkům přichystat jen všední nudu, zkuste na to jít jinak. Vyzkoušejte některé zábavné úkoly a hry, kterými své děti zabavíte snadno a bez námahy. Jak na to?

Připravte dětem skluzavku

Vodní skluzavka s mýdlovou vodou zabaví každé malé dítě. Budete na ni potřebovat plastovou plachtu a mýdlovou vodu. Tu vyrobíte nastrouháním mýdla, které přidáte do vody. Ani plachtu nemusíte kupovat, bohatě si vystačíte i s tou, která vám zbytečně leží na půdě nebo ji používáte třeba při kempování nebo na přikrytí bazénu. Důležité ale je, aby byla plachta rovná a nepropustná, bez trhlin, o které by se vaše děti mohly snadno zranit.

Stavění domečků pro lesní skřítky

Kdykoliv půjdete na procházku lesem, můžete dětem vyprávět o malých lesních skřítcích, kteří si v něm staví příbytky. Nabídněte ratolestem, že je s nimi postavíte. Zapojte vynalézavost a vybudujte domečky třeba z klacků, mechu, kůry nebo šišek. Postavit můžete také domeček pro mravence. Dětem tak zprostředkujete zábavnou hru plnou lesního dobrodružství.

Zapojte děti do práce na zahradě

Až budete mít zase plno práce na zahradě, zapojte do ní i děti. O malých dětech je všeobecně známé, že hru na zahradníky milují. Dejte jim nějakou snadnější práci, jako je třeba trhání plevele nebo zalévání. Děti bude určitě bavit i sázení.

Opičí stezka

Další zábavnou hrou, kterou můžete s dětmi provádět na zahradě, ale i doma ve větším obýváku, je hra na opičí stezku. Pomocí různých hraček a nábytku dětem připravte překážky, které budou muset překonávat. Po jejich zdolání pro ně připravte odměnu v podobě zmrzliny, oblíbené sladkosti či ovoce. Úkolům, jež by děti měly zdolávat, se meze nekladou. Vaše děti při nich mohou skákat přes švihadlo, lézt po čtyřech, sklouznout se po skluzavce nebo se strefovat míčkem do terče. Co přesně pro ně připravíte, je na vás. Uvidíte ale, že to děti rozhodně ocení.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články