Samosběr jahod 2020 začal. Kam vyrazit v Praze a okolí pro kilogram za 50 korun?

Jahody jako od babičky ze zahrádky. Vlastně ne jako.
Zdroj: Unsplash.com

Samosběr jahod začal a je mnohem výhodnější než jejich nákup v obchodě, kde kilogram stojí kolem 90 korun. Nemáte-li vlastní zahrádku, je právě samosběr dobrou volbou. Když si totiž oblíbené ovoce natrháte sami, výrazně ušetříte. A navíc budete přesně vědět, odkud pochází. Kde samosběr v Praze a okolí probíhá a o kolik vás vyjde levněji?

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 04. 06. 2020 13:33

Vytipovali jsme pro vás deset míst v Praze a okolí, kam si můžete zajet s rodinou pro jahody. Nejen, že při samosběru strávíte příjemné chvíle na čerstvém vzduchu, ale díky výhodnější ceně značně prospějete vaší peněžence. Kam tedy vyrazit na jahody v Praze a ve Středočeském kraji?

Praha - SCHWENK Jahody

Samosběr začíná u SCHWENK Jahody v Uhříněvsi dnes, tedy 4. června. Konkrétně se pro jahody vydejte na plantáž mezi ulice Bečovská a Podleský rybník. Cena jahod, které si tu můžete nasbírat sami, je 60 korun za kilogram. Jahody je také možné zakoupit už nasbírané v místním kiosku. Cena za ně je ale už trochu vyšší, pohybuje se kolem 90 Kč za kilogram.

Praha – Jahody Kunratice

V Praze-Kunraticích si zatím můžete zakoupit již natrhané jahody na stánku, samosběry tu začnou už za pár dnů. "Samosběry jahod zatím neprobíhají, odhadujeme přibližný začátek konání od 15. 6. do 20. 6. Termín prvního samosběru uveřejníme nejpozději jeden den před konáním," říká na zákaznické lince Michal Jakoubek z firmy Jahody Kunratice. Cena nasbíraného kilogramu jahod v Praze-Kunraticích tak zatím známá není. Cena těch již natrhaných by se podle jeho slov měla pohybovat kolem 110 korun za kilogram.

Středočeský kraj – Abaflor zahradnictví

V Abaflor zahradnictví, které se nachází v obci Sedlčánky, jeden kilometr od Čelákovic ve Středočeském kraji, samosběr už probíhá. Natrhat si tu čerstvé jahody můžete každý den od 8 do 19 hodin. Za samosběr navíc zaplatíte jen 55 korun za kilogram. Pokud se rozhodnete koupit si jahody již natrhané, zaplatíte za kilogram 100 korun.

Středočeský kraj - Berry servis

Stejně tak v Berry servis v Břežanech II u Českého Brodu už běží samosběr jahod od 1. června 2020. Natrhat si je tu můžete denně mezi 8. až 18. hodinou. Cena za kilogram je 59 korun.

Středočeský kraj - Jahodárna Rataje nad Sázavou

„Cena za samosběr jahod je 60 korun za kilogram,“ uvedl pro Lifee.cz pan Aubrecht z Jahodárny v Ratajích nad Sázavou.  Za ty již natrhané pak zaplatíte podle webových stránek Jahodárny 80 korun za kilogram.

Středočeský kraj – Jahodárna Vraňany

Na výhodný samosběr jahod můžete vyrazit také do Jahodárny Vraňany. První letošní samosběr tu proběhl 1. června 2020 a další termíny sbírání plánuje Jahodárna teprve upřesnit. Na kilogram jahod, které si nasbíráte sami, si připravte 65 korun.

Středočeský kraj – Ovocné sady Bříství

V Ovocných sadech v Bříství začal samosběr 3. června 2020. Natrhat si tady jahody můžete za 60 korun za kilogram, a to každý den od 7 do 20 hodin. Pokud byste měli zájem o jahody již posbírané, připravte se na cenu 110 korun za kilo.

Středočeský kraj - Jahodárna Kouřim

Od 8. června si budete moct jít nasbírat jahody do Jahodárny Kouřim ve Středočeském kraji. Kilo jahod při samosběru zde stojí 60 korun za kilogram. Pokud byste měli zájem o natrhané jahody, zaplatíte za ně 75 korun za kilogram.

Středočeský kraj – Jahody Oskořínek

Samosběr v Jahodách Oskořínek v obci Oskořínek přibližně 7 kilometrů od Nymburka probíhá už od 30. května 2020. Cena za samosběr je 50 korun za kilogram. Pokud chcete koupit jahody už nasbírané, připravte si na ně 95 korun za kilogram.

Středočeský kraj – Jahody Zdice u Berouna

Pro samosběr jahod si můžete zajet také do Zdic u Berouna. Zde je ale nutná telefonická registrace předem. Známé jsou zatím dva termíny samosběru, a to 6. června 2020 od 8 do 12 hodin a 8. června 2020 od 15.30 do 18 hodin. Další dny určené pro sběr jahod závisí na jejich dalším dozrávání. Za kilogram jahod i tady zaplatíte pouze 50 korun.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články