Trendy halenka s vázačkou, nebo obří mašlí? Ozdoby na blůzkách vyniknou nejlépe při vrstvení se svetry

23 trendy dámských halenek se zdobením u límečku i na rukávech
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Košile s volánovým stojáčkem, Zara, 799 Kč.Blůza s asymetrickými volány, Victoria Beckham,  12 490 Kč.Blůza se symetrickým volánovým sedlem a potahovanými knoflíky, Zara, 799 Kč.Halenka s kontrastní sametovou vázačkou, Twist and Tango, 1 950 Kč.+ 19 fotek+ 20 fotek

Blůzy s přidanou hodnotou. Volánkové lemy, vázačky, ze kterých vytvoříte obří mašli, nebo stojáčky s kanýrky a nezapomenutelná fiží. To jsou detaily, které právě teď nejlépe vyniknou při zimním vrstvení s pulovry a kardigany. Jakmile odložíte pleteninu, vyloupne se kráska, která rozjasní a vyladí každý váš elegantní outfit. A to se s příchodem nejočekávanější slavnostní atmosféry roku bude brzy hodit.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 14. 12. 2023 08:00

Halenka. Ryze ženská záležitost, které často dominují také výrazně femininní prvky. A právě na ty se zaměřte, až si půjdete do obchodů vybrat svůj nový elegantní kousek. Jejich propojení se současně velmi vyhledávanými pleteninovými horními díly, které mají za cíl zahřát i vypadat stylově, tak ve vzájemné souhře vytvoří velmi líbivou podívanou. To když z lemu průkrčníku či propínací lišty takového úpletového kousku vykoukne potřebná partie blůzky, kterou svetřík skrývá. Její kouzlo vynikne nejen ve vkusné kombinaci materiálových textur, ale i jako hravá tečka perfektního stylového outfitu. Vybírejte tedy modely, kterým dominují zdobné prvky v partiích kolem krku nebo v lemech rukávů či délky.

Vázačka jako středobod vrstvení

Nabízí se svatá trojice nejdokonalejších drobností, které z obyčejné halenky umí učinit skvost. Dlouhá vázačka, která je součástí límce, patří k těm nejnápadnějším a také nejkreativnějším. Můžete z ní vytvořit nepřehlédnutelnou mašli či uzel s dlouhými i krátkými šůsky, stejně jako ji nechat volně povlávat. Tak či tak, její vliv na výsledný vzhled bude značný. Skvěle se vyjímají jak variace tón v tónu tak kontrastní kombinace, nejklasičtější bílé s černou, ale i mnohé další osvěžující sestavy.

Doporučené video: Jaký vybrat správný svetr a s čím jej stylově vrstvit, poradí stylistka Nikola.

Neopomínejte volánkové lemy a ozdobné límečky

Do tandemu s mašlemi skvěle zapadnou také různé drobné prýmky, skládané volánky, krajky a jiné drobnosti, které zkrášlují lemy či manžety rukávů, stejně jako stojáček klasicky střižené blůzky. Velmi něžně vynikají na klasické bílé košili, skvostně ale dopadají i další barevná provedení, vyhýbat se není třeba ani netradičním materiálům s leskem nebo jiným luxusnějším textiliím.

Okouzlující na každém centimetru

Do třetice vší té zdobnosti nesmíme opomenout fiží či zdobení knoflíkové lišty dámské blůzy či košile. Může se táhnout po celé délce, nebo jen stroze zdobit okolí krku, jejich kouzlo ale také stojí o pozornost v zimních variacích pod propínacím svetříkem nebo pulovrem.

Tip ke stromečku

A když si svou novou blůzu s přidanou hodnotu oblíbíte příliš? Nevadí, angažujte halenku i hned při nejbližší slavnostní příležitosti. Odložte svetřík a nechte vyniknout její kouzlo v elegantním outfitu pro výjimečný večer roku.

Na blůzky vyšperkované okouzlujícími zdobnými prvky se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související články

Další články