Brutální vražda Teresity Basy: Její duch prý pomohl policistům najít pachatele

Duch na stopě: Brutální vraždu Teresity Basy prý pomohl vyřešit zásah nadpřirozena
Zdroj: Unsplash

Teresita Basa byla imigrantka z Filipín, kterou v roce 1977 někdo zavraždil v jejím bytě v Chicagu. Vyšetřovatelé nedokázali několik měsíců nalézt pachatele. Prý jim ho pomohl identifikovat až Teresitin duch...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 10. 2022 11:00

Zločin zůstával dlouho nevyřešený. Neexistoval žádný motiv a nebyly k dispozici ani stopy. Po pěti měsících od vraždy se však ozval zvláštní spojenec. Tvrdil, že má o mladé Filipínce velmi důležité informace.

Záhadná vražda

Teresita Basa přijela do Spojených států v naději, že si tam zařídí lepší život. Původně měla v plánu studovat hudbu, nakonec však skončila jako terapeutka na respiračním oddělení v Edgewater Hospital. Umění se ale zcela nevzdala. Toužila po tom, aby v hudbě získala univerzitní titul. Ve volném čase dávala zdarma hodiny klavíru dětem z blízkého okolí. Jinak vedla zcela obyčejný život.

V druhé polovině února roku 1977 zavolala Teresitě kamarádka Ruth Loebe, se kterou si povídala asi třicet minut. Hodinu poté byli do Teresitina bytu přivoláni hasiči. Lidé si stěžovali, že se z něho line zápach kouře. Když vstoupili dovnitř, našli ji nahou pod matrací a s nožem zabodnutým v hrudi. Při ohledání nebylo zjištěno, že by byla obětí sexuálního napadení. Neexistovaly také žádné fyzické důkazy, jež by policisty dovedly k jejímu vrahovi.

Duch Teresity Basy

Po dobu pěti měsíců nemohli vyšetřovatelé přijít ani na sebemenší stopu. Poté však Jose C. Chua Jr., který byl Teresitiným spolupracovníkem, pro Washington Post uvedl, že jeho žena Remibias měla vize o vraždě. V transu mu prý řekla, že vrah stále pobíhá na svobodě. Když se jí roztřeseným hlasem zeptal, zda k němu hovoří Teresita, souhlasně přikývla. Zároveň však dodala, že se nemusí bát. Chce jen, aby jí pomohl domoci se spravedlnosti.

Kdo tedy byl vrahem? Duch Teresity ukázal na Allana Showeryho, který byl taktéž terapeutem. I když se proti tomuto nařčení ohradil, policisté dosvědčili, že když si pro něho přišli, nekladl žádný odpor. Jako by tím svou vinu přiznal. A při tom to také zůstalo. Po několika výsleších se 23. února 1979 přiznal a byl odsouzen ke 14 letům vězení. Řekl pravdu kvůli tomu, že měl strach z ducha, nebo ho jen tížilo vlastní svědomí?

Zdroje informací:

Paranormalcatalog.net: How The Spirit of Teresita Basa Solved Her Own Murder Case

Allthatsinteresting.com: The Chilling Story Of Teresita Basa, The Woman Whose ‘Ghost’ May Have Solved Her Own Murder

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články