24 osobností Billyho Milligana: Zločiny prý za něj páchali Jugoslávec a mladá lesbička

24 osobností Billyho Milligana: Zločiny prý za něj páchali Jugoslávec a mladá lesbička
Zdroj: Pixabay

Co když se dopustíte trestného činu, aniž byste o tom věděli? Co když jej spáchala jedna z vašich čtyřiadvaceti osobností? Billy Milligan by o tom mohl vyprávět.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 09. 2021 10:00

Billy Milligan nebyl jen dalším obyčejným kriminálníkem. Ač jej vinili z loupeží i sexuálních napadení, on tvrdil, že nic z toho neudělal. A do jisté míry měl pravdu. Jeho tvrzení navíc podporovali i někteří soudci a psychiatři.

Zločinné osobnosti Billyho Milligana

Většina zločinců svou vinu popírá. Totéž dělal i Billy Milligan. V jeho případě to byla ale vlastně pravda. Většinu trestných činů měla spáchat osobnost jménem Ragen Vadascovinič. Tento Jugoslávec přebíral kontrolu nad Billyho tělem pokaždé, když se schylovalo k loupeži. Sexuální útoky měla mít na svědomí devatenáctiletá lesbička Adalana. Prý to byl jediný způsob, jak se seznámit s jinou ženou.

Samotné oběti mu ale jeho několikanásobně rozdělenou osobnost nevěřily. A i kdyby ano, diagnóza vážných psychických problémů pro ně nebyla dostatečná. Bylo složité uzavřít kapitolu svého života, kterou by nejraději vymazaly z paměti.

Životní trauma Billyho Milligana

Billyho mládí nepatřilo zrovna mezi ty úplně nejlepší. Spousta odborníků věří, že právě dlouhá léta zneužívání poškodila jeho psychiku. Dle jeho rodiny byl na vině nevlastní otec. Měl jej sexuálně obtěžovat, pohřbít zaživa a věšet ve stodole za prsty u rukou a nohou. Nesnesitelné psychické a fyzické vypětí vyústilo v duševní poruchu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený NewOnNetflixUK (@newonnetflixuk)

Když Billy stanul v dospělosti před soudem, nebyl uznán vinným, nýbrž šíleným. Vězení pro něj postrádalo jakýkoli smysl. Osobnosti se u něj střídaly jako na běžícím páse. Kromě Jugoslávce a lesby to byl ještě třeba intelektuál Arthur, David, který na sebe bral všechnu bolest, jenž prožívalo zbylých třiadvacet osobností. A pak tu byl ještě neslyšící čtyřletý Shawn a učitel - ten byl jakýmsi vůdcem. Všichni ho museli poslouchat.

Nikdo mu nedokázal pomoci

Billy prošel několika psychiatrickými zařízeními, nikde mu však nepomohli. Právě naopak. Špatné zacházení bylo na denním pořádku. V roce 1986 dokonce utekl a pro tisk zanechal nahrané video, na němž popisoval vše, co musel během hospitalizace prožívat. O dva roky později zmizel, tedy alespoň z hledáčku médií. Ta se o něho začala zajímat opět v devadesátých letech, kdy ho měli prohlásit za nesvéprávného. V roce 2014 se o něm psalo naposledy, a to v souvislosti s jeho prohraným bojem s rakovinou...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Billy Milligan

Grunge.com: The Strange Case Of Billy Milligan And His 24 Personalities

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články