Pedofil v oprátce: Westley Allan Dodd žádal trest smrti, byl přesvědčený, že jeho řádění nic jiného neukončí

Pedofil Westley Allan Dodd: Obtěžoval přes 175 chlapců, minimálně tři zabil
Zdroj: Pixabay

Westley Allan Dodd patří mezi zločince s opravdu děsivou bilancí. Kromě tří vražd měl sexuálně obtěžovat nejméně 175 chlapců. Když ho policie zatkla a začala rozkrývat jeho temnou minulost, požádal soudce o trest smrti. Uvědomil si, že mu již není pomoci?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 04. 2023 11:00

Se sexuálním obtěžováním mladých chlapců začal Westley již ve svých třinácti letech. Zážitky a dojmy si psal do deníku, který byl také plný plánů, jak unést další oběti. Kromě toho detailně popsal vraždy, kterých se dopustil během své patnáctileté "kariéry"...

Problémové dítě

Westley Allan Dodd vyrostl ve Washingtonu spolu se dvěma sourozenci. Prý byl jejich domov krutý a chyběla mu jakákoli láska ze strany rodičů. Ve třinácti letech se Westley začal obnažovat v okně své ložnice před menšími dětmi. O rok později obtěžoval své dva bratrance, kterým bylo šest a osm let.

Přestože podstoupil terapii, nic to nezměnilo. Když byl při hlídání dětí chycen, jak je ve spánku osahává, jen mu pohrozili a vynutili si slib, že vyhledá odbornou pomoc. V roce 1981 narukoval k námořnictvu, odkud ho vyhodili. Vyhledával tam sex za peníze. V následujících letech začala přibývat obvinění z obtěžování. Dokonce mu hrozil desetiletý trest odnětí svobody. Když ale soudci slíbil, že se půjde léčit, vyfasoval jen čtyři měsíce. Jenomže ani tehdy psychiatr nepomohl. Situace se jen zhoršila...

Mučírna, vraždy a smlouva se Satanem

Westleyho deník byl doslova noční můrou, kde vykresloval své nejtajnější a nejzvrácenější choutky. Plánoval znásilnění, postavení mučírny i vraždy. Navíc tam popsal smlouvu, kterou měl uzavřít se Satanem. Ten mu prý pak dodával mladé chlapce. Na počátku září roku 1989 přepadl v parku ve Washingtonu Colea Neera (11) a jeho bratra Williama (10). Přesvědčil je, aby ho následovali do lesa, kde je svázal tkaničkami od bot, zneužil a ubodal.

Na konci října téhož roku udeřil znovu, tentokrát v Portlandu, kde z hřiště unesl čtyřletého Leeho Iseliho. Nejprve chlapce fotil u sebe doma, pak ho vzal na jídlo. Po návratu domů došlo na zneužívání. Vyděšený a vyčerpaný chlapec nakonec usnul. Dodd ho ale ještě probudil, chtěl mu totiž říct jednu větu: „Ráno tě zabiju." Své slovo bohužel dodržel.

Konec pedofila Westleyho Allana Dodda

Poslední oběť dala Westleymu pořádně zabrat. Jen o dva měsíce později si v kině vyhlédl šestiletého Jamese Kirka. Jakmile zjistil, že jde sám na toaletu, vydal se za ním. Když ho chtěl unést, kluk začal kopat a křičet. Tím přitahoval pozornost ostatních lidí. Zvrhlík ho raději pustil a upaloval k svému autu. Po pár metrech se však porouchalo a zastavilo. V tom okamžiku ho již dohnal přítel Jamesovy matky. Zmlátil ho k nepoznání a odvedl zpět do kina, kde mu lidé pomohli pedofila zadržet do příjezdu policie.

Během výslechu se Dodd ke všemu přiznal. Jeho slova potvrdila i důkladná prohlídka domu. U soudu se odmítl hájit. Žádal pro sebe trest smrti oběšením a prohlásil, že pokud by ho po čase znovu pustili na svobodu, vrátil by se ke znásilňování a vraždám. Každou minutu by si doslova užíval. A tak mu to soudce splnil. Jenže od roku 1965 nikoho nepověsili a tehdy se psal rok 1993. Kati museli použít armádní příručku, aby dokázali postavit funknční zařízení. Násilníkova poslední slova byla, že sexuální delikventi nemohou být zastaveni. Smrt je jediným možným vykoupením a šancí, jak najít klid a mír.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Westley Allan Dodd

Allthatsintertesting.com: Inside The Henious Crimes Of Westley Allan Dodd, The Child Molester Who Murdered Three Young Boys in 1989

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články