Vražda osmileté Cherish Perrywinkle: Stala se obětí pedofila, který byl na svobodě jen 21 dní

Brutální vražda osmileté holčičky: Cherish Perrywinkle se stala obětí pedofila
Zdroj: Pixabay

Pro osmiletou Cherish Perrywinkle z Jacksonville na Floridě to byl speciální den. S maminkou si udělaly holčičí den a šly nakupovat oblečení. Jenomže narazily na pedofila, který se jen před třemi týdny vrátil z vězení...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 04. 2023 16:00

Šestapadesátiletý Donald James Smith přesvědčil Cherish a její matku, aby přijaly pozvání do Walmartu na nákup oblečení. A to byla osudová chyba. Když se pak u soudu promítaly fotky z pitvy, muselo být stání přerušeno. Výjevy byly tak brutální, že přivedly k slzám i samotnou porotu.

Únos Cherish Perrywinkle

Je malá pravděpodobnost, že se v obyčejném supermarketu setkáte s nebezpečným sexuálním delikventem, který po 21 dnech na svobodě baží po nové oběti. A přece se to přihodilo Cherish a její matce Rayne. V červnu roku 2013 narazily v Dollar General na Donalda Jamese Smitha, který figuroval ve veřejném seznamu zvrhlíků již deset let.

Jakmile zjistil, že má Rayne potíže zaplatit své dceři oblečení, nabídl se, že je vezme do vedlejšího Walmartu, kde může využít dárkový poukaz na nákup. Prý tam bude i jeho žena. Rádi jim pomohou, neboť sami by tento "dárek" nevyužili. Rayne byla zpočátku nedůvěřivá, pak ale ustoupila. Cherish potřebovala nové oblečení. Jenomže ani v deset hodin večer Smithova žena nedorazila. Nabídl se, že vezme Cherish do McDonaldu, kde jí koupí jídlo. Rayne měla zatím čekat v obchodě, kdyby se ještě náhodou objevila. To bylo naposledy, co svou dceru viděla živou.

Pátrání po Cherish Perrywinkle

Rayne si o hodinu později uvědomila, že něco není v pořádku. Okamžitě si od jednoho zaměstnance Walmartu půjčila mobil a zavolala na policii. Její oznámení únosu bylo velmi chaotické. Takhle zní přepis telefonátu:Doufám, že ji právě teď neznásilňuje. Byli jsme tu asi dvě hodiny a ta žena se neukázala. Mám vozík plný oblečení. Říkal, že to zaplatí. Měla jsem špatný pocit. Mám chuť si za to vynadat. Bylo to příliš hezké, aby to byla pravda. Jenomže mé děti opravdu potřebují nové oblečení."

Po šesti hodinách od zmizení spustili vyšetřovatelé takzvaný Ambert Alert. Oznámení o pohřešované dívce přišlo na mobil i Smithovu spolubydlícímu. Díky jeho informacím se policistům podařilo zatknout vraha následující den dopoledne. Dívka s ním již nebyla. Její tělo leželo v potoce za místním kostelem. Zohavil ji a udusil. Ještě předtím ji ale znásilnil.

Případ, který zasáhl celou porotu

K soudu došlo až o tři roky později, přesto nebyl o nic jednodušší. Soudní lékař si musel během výpovědi udělat přestávku, porotě se opakovaně draly slzy do očí. Osmiletá Cherish umírala dlouhých pět minut, než ji Smith udusil.

Další den byly zveřejněny nahrávky z vězení, Smith volal své matce, aby mu přinesla knihu o duševních nemocích. Chtěl porotu přesvědčit o své nepříčetnosti. Bál se doživotního vězení, ale i toho, že si ho jako pedofila podají ostatní vězni. V jistém smyslu mu to vyšlo, dostal trest smrti. V roce 2020 se proti němu sice odvolal, ale neuspěl.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Murder of Cherish Perrywinkle

Allthatsinteresting.com: Inside The Brutal Murder Of 8-Year-Old Cherish Perrywinkle At The Hands Of A Convicted Pedophile

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články