Pracujete do noci a pak nemůžete usnout? 5 rad, jak se konečně pořádně vyspat

Nemůžete večer usnout?
Zdroj: pixabay.com
Koukáte do stropu, počítáte ovečky a pořád ne a ne zabrat?Základem je mít před spaním pořádně vyvětráno.Vybílit ledničku na noc je to nejhorší, co můžete udělat.Zaklapnete počítač a překulíte se do postele? Tak to je to nejhorší co můžete udělat.+ 2 fotky+ 3 fotky

Pracujete do noci, celý den koukáte do počítače a pak jste přetažení a nemůžete usnout? Koukáte do stropu, počítáte ovečky a pořád ne a ne zabrat? 5 rad, jak se pořádně vyspat a vzbudit se až ráno s budíkem.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 26. 03. 2018 19:57

 Čerstvý vzduch

Základem je mít před spaním pořádně vyvětráno. Otevřete si okno a pusťte si do ložnice čerstvý vzduch. Nemusíte spát při otevřeném okně, abyste akorát ráno měli rýmu. Stačí větrat krátce a vypnout topení. Hlavně nesmíte mít v místnosti teplo nebo opravdu neusnete.

Nepřejídejte se

Vybílit ledničku na noc je to nejhorší, co můžete udělat. A pak se divíte, že nemůžete spát. Snažte se jíst aspoň dvě hodiny před tím, než ulehnete do postele, a dejte si raději něco lehkého, stravitelného, aby vás netlačilo v žaludku. Uvidíte, že se vám potom bude lépe usínat.

Počítač

Zaklapnete počítač a překulíte se do postele? Tak to je to nejhorší, co můžete udělat. Než se uchýlíte k tomu jít spát, měli byste si trochu odpočinout od počítače. Dejte si v klidu vanu, relaxujte, vyčistěte si zuby. Budete se pak cítit lépe a rychleji usnete.

Povlečení a matrace

Pokud nemůžete usnout, může na to mít vliv i vaše matrace nebo povlečení. Zkontrolujte si, jestli nemáte matraci moc měkkou nebo naopak moc tvrdou. Povlečení byste zase měli mít z příjemného materiálu a z barev, které vás uklidňují.

Mléko

Tohle je recept už našich babiček a opravdu pomáhá. Pokud se vám nedaří usnout, dejte si před spaním teplé mléko. Uvidíte, že usnete rychle jako miminko a vyspíte se krásně dorůžova.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články