Chybí vám po ránu energie? Změňte to v pěti jednoduchých krocích

energie, radost
Zdroj: Pixabay.com

Znáte tu situaci, kdy se po ránu nemůžete vykopat z postele ani přes usilovné zvonění budíku? Na snídani vám většinou nezbývá dostatek času. Po usednutí na kancelářskou židli se vám vaše ospalost kvapem vrátí a práce vám nejde od ruky. Změňte své ranní zlozvyky a budete celý den jen překypovat energií.

Jana Jánská
Jana Jánská 10. 07. 2018 20:39

1. Motivace

Najděte si skutečně dobrou motivaci pro ranní vstávání. Jóga za úsvitu, lahodná snídaně z čerstvých jahod nebo plavání v liduprázdném bazénu. Budete se pak na brzké vstávání rázem těšit.

2. Dostatek spánku

Základním předpokladem pro dostatek dopoledního elánu je kvalitní spánek. Ideální je neponocovat a jít spát brzy. Ráno se budete cítit svěží a povinnosti vám půjdou snáze od ruky.

3. Seznam úkolů

Sepište si každý večer seznam povinností, které vás následující den čekají. Tento trik dělá většina nejúspěšnějších osobností světa. Bude se vám snáze usínat a vaše mysl bude ráno lehčí a klidnější.

4. Hudební playlist

Nic vás po ránu nenabudí víc než playlist s oblíbenými písničkami. Je dlouhodobě prokázáno, že poslech hudby i prozpěvování pozitivně pozvedne nejen vaši náladu, ale i hladinu energie.

5. Netlačit na pilu

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč je většina lidí zamračená a naštvaná? Mnohdy jsou naštvaní, že opět zklamali sami sebe a nedokázali dodržet svá předsevzetí.

Přitom na zautomatizování nové rutiny se doporučuje minimálně 21 dnů soustavného opakování. Neztrácejte proto hlavu hned na počátku svého snažení. Dejte tomu čas a uvidíte, že postupem času se vše zlepší a vy si vybudujete návyk, který už budete opakovat bezmyšlenkovitě.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články