Neobvyklé příběhy snubních prstýnků: Jeden spolkla ovce, našel se až po šestnácti letech

Ztracené snubní prstýnky: Na bílé zlato se sedmi diamanty dostala chuť ovce, šperk se našel po 16 letech
Zdroj: Pixabay

Snubní prstýnek je jeden z nejdůležitějších šperků v životě ženy. Přesto někdy stačí chvilka nepozornosti a je pryč. Pojďme se podívat na příběhy dvou žen, kterým zmizely snubní prstýnky na dlouhá léta. A pak se našly na vskutku neobvyklém místě.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 12. 2022 11:00

Zelenina obsahuje spoustu cenných živin, když ale má na sobě diamantový prsten, který měl zpečetit lásku dvou lidí, získává slovo cenný úplně jiný význam.

Nešťastné Vánoce

Lena Paahlsson žila na malé farmě poblíž švédského města Mora. Byla srozuměna s tím, že jakožto farmářka si mnohdy bude muset ušpinit ruce. Nikdy by ji ale nenapadlo, že u toho přijde o snubní prsten z bílého zlata se sedmi diamanty. Přesně to se stalo v roce 1995. Sundala si ho, když se svými dcerami pekla vánoční cukroví. Prsten nechala na stole. Když se pro něj vrátila, nebyl tam.

Její rodina doslova převrátila celý dům vzhůru nohama. Nic nenašli. Lena se nakonec musela smířit s tím, že o šperk přišla. Když v roce 2011 sbírala na poli mrkev a jednu vytáhla ze země, zjistila, že je okolo ní obtočený dlouho hledaný prsten. Jak se tam dostal? Zřejmě spadl do dřezu k zeleninovým slupkám, které později skončily v žaludku jedné z jejích ovcí. Zvířecí výkaly byly následně použity jako hnojivo, z něhož vyrostla i tato mrkev...

Ztracený snubní prstýnek

Podobný případ se stal Kanaďance Mary Grams, která v roce 2004 ztratila snubní prsten na rodinné farmě. Raději to nikomu neřekla. Hlavně kvůli tomu, že se za svou nešikovnost velmi styděla. Později se ale ze zoufalství svěřila alespoň svému synovi, který jí pomohl koupit mnohem levnější repliku.

V roce 2017 vytáhla její snacha ze země mrkev a ejhle... byl na ní snubní prsten. Jak se tam dostal? To se nikomu nepovedlo vysvětlit. Mary pouze litovala toho, že celou příhodu nemohla říci svému manželovi, jenž zemřel v roce 2012.

Mrkev prý symbolizuje prosperitu a hojnost

Jak je možné, že mrkev “přitahuje" vzácné prsteny? Některé legendy praví, že symbolizuje prosperitu a hojnost, což dává smysl. V obou případech posloužila jako zdroj obživy a drahocenného dědictví. Židé zase věří tomu, že tento druh zeleniny pomáhá činit dobrá a správná rozhodnutí. Co je na tom pravdy?

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Svatba

Grunge.com: The Story Of The Swedish Woman Who Found Her Lost Wedding Ring In A Strange Spot 16 Years Later

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články