Nejdelší těhotenství historie: Beulah Hunter prý čekala na svou dceru 375 dní

Nejdelší těhotenství: Američanka prý porodila až po 12 měsících
Zdroj: Pixabay

Když bylo Beulah Hunter pětadvacet, zažila prý nejdelší těhotenství na světě. Trvalo rok a deset dní. Jenže lékaři se dodnes nedokáží shodnout na tom, jestli to bylo skutečně tak, nebo jde o menší podvod...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 04. 2023 16:00

Normální těhotenství trvá v průměru 280 dní, což nám v přepočtu na měsíce dává číslovku devět. Pokud se podíváme do zvířecí říše, je to v porovnání třeba se slony vlastně chvilka. Slonice čeká na potomka přibližně 640 dní. Existuje ale jeden případ, kdy žena údajně čekala na porod fakt dlouho. Těhotenství Američanky Belulah Hunter vešlo do dějin, a to nejen do těch lékařských...

Překvapení pro doktory

Beulah si poprvé všimla, že je těhotná, až ve druhém měsíci. Do té doby nezažila žádné nevolnosti, takže neměla důvod myslet si, že je v jiném stavu. Během pravidelných prohlídek se zdálo být všechno v pořádku. Plod v děloze se vyvíjel zcela normálním způsobem, jen si dal na čas.

Dítě přišlo na svět až ve 375. dni těhotenství. Tedy o sto dní později než je zvykem. Šlo o světový rekord. A kdo ho získal? Holčička jménem Penny Diana. S porodem pomáhal lékař Daniel Beltz, který přísahal, že těhotenství skutečně trvalo takto neobvyklou dobu. Aby své tvrzení podpořil, doložil těhotenský test, který byl proveden v laboratoři 24. března. A ten měl potvrdit, že se Belulah 10. února zastavil menstruační cyklus.

Teprve až v šestém měsící těhotenství žena začala pociťovat určité změny. Srdeční tep však šlo u dítěte zjistit až v září roku 1944, nikoli v červenci dle klasického rozvrhu.

Záhada nejdelšího těhotenství

Malá Penny Diana se narodila 21. února 1945 a vážila 3,14 kg. Byla to poměrně nízká váha na dítě, které se v matčině lůně zdrželo více než rok. Přesto byla naprosto zdravá. Jinými slovy - vykazovala všechny znaky donošeného miminka. Lékařům se ale na případu pořád něco nezdálo. Tvrdili, že žena otěhotněla, potratila a znovu otěhotněla, čímž se doba těhotenství prodloužila na rok. Doktor Beltz ale všechny pochybnosti vždy smetl ze stolu. Podle dobového vydání magazínu Time skeptiky přešel smích, když jim ukázal lékařské zprávy.

Penny Diana Hunter se i nadále vyvíjela jako zcela normální dítě. Mnoha zdravotníkům ale nedává případ Belulah Hunter spát dodnes. Proč bylo její těhotenství delší o 100 dní? Přijdou tomu vědci někdy na kloub?

Zdroje informací:

Historyofyesterday.com: The Woman Who Was Pregnant For 12 Months

Mamamia.com.au: When Beulah gave birth to a baby girl, she'd been pregnant for more than 12 months.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články