První příznaky těhotenství. Kdy je nejlepší běžet pro těhotenský test?

Příznaky, které vám napoví, že se něco děje
Zdroj: zdroj: pixabay
Těhotenský test bývá spolehlivýTěhotenství je krásné obdobíPoslouchejte své tělo. Hodně vám napovíNe vždy jsou příznaky zcela jasné. Mnoho žen o svém těhotenství ani neví+ 1 fotka+ 2 fotky

V prvních dnech a týdnech není těhotenství na ženě absolutně vidět. Krom toho ho nerozpozná ani sama žena. Pár signálů, které napoví, se vyskytuje vždy. Kdy je nejlepší běžet pro těhotenský test?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 20. 03. 2018 18:50

Citlivá a nateklá prsa

Bolavá prsa na sobě žena zpozoruje kdykoliv. První příznaky přichází zhruba po 14 dnech. Může za to rostoucí vlna těhotenských hormonů v těle. Bolest poznáte určitě. Prsa totiž bolí tak trochu jinak než obvykle. Je to velice specifická bolest.

Veliká únava

Za únavu může prudce rostoucí hormon progesteron. Tato únava se nejčastěji projevuje v prvních týdnech po oplodnění a trvá skoro celý první trimestr. Ve druhém trimestru únava sice ustupuje, ale vrací se ve třetím, a to z důvodu velkého přibírání váhy.

Nevolnost a zvracení

Velmi častý příznak těhotenství, který ale nemusí být pravidlem. Ne každá žena má totiž s nevolností během těhotenství problém. Nevolnost nemusí být pouze ranní, ale může ženu potkat během celého dne.

Časté močení

Jestli navštěvujete toaletu častěji než kdy jindy, je to další signál toho, že se ve vašem těle něco děje. Důvodem častého močení je rostoucí množství krve a jiných tělních tekutin. Časté močení vás během těhotenství neopustí. Naopak se bude ještě zhoršovat, protože v těle začne být málo místa a přeplněná děloha začne utiskovat močový měchýř.

Vynechaná menstruace

Vynechaná menstruace bývá největším plašanem všech budoucích matek. 90 % žen totiž těhotenství napadne okamžitě, když nedostanou menstruaci. Vynechaná menstruace ale vůbec nemusí být pravidlem. Spousta žen menstruuje, i když je těhotná.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články