Temná tajemství Hollywoodu: Judy Garland skončila na kávě, cigaretách a kuřecí polévce, dožila se jen 47 let

Skandály starého Hollywoodu: Nelidská dieta Judy Garland i záhadná smrt Virginie Rappe
Zdroj: Wikimedia Commons/CBS Television Network., Public domain
Elizabeth Taylor byla známá svými románky s hollywoodskou elitou. Nejvíce sledovaná byla během vztahu se ženatým zpěvákem Eddiem Fisherem. Tisk ji tehdy označil za "ničitelku domovů".Loretta Young si s Clarkem Gablem zahrála, mimo jiné, ve filmu Volání divočiny z roku 1935. Vášnivý vztah, který mezi nimi vzplál na plátně, přešel i do jejich soukromí. Narodilo se jim nemanželské dítě. Herečka tak raději utekla do Evropy, kde dala dítě do sirotčince. Pak ho "jako" adoptovala. Americký herec australského původu Errol Flynn si zahrál kupříkladu v Dobrodružstvích Robina Hooda (1938). Během své kariéry čelil obvinění ze znásilnění dvou nezletilých dívek. Vina mu prokázána nebyla.Ingrid Bergman známe všichni z Casablancy (1942). Když se švédská hvězda zamilovala do italského režiséra Roberta Rosselliniho, byla v té době již vdaná. Jejich vztah tak pobouřil spoustu lidí. Rossellini byl navíc považován za "nacistického kolaboranta závislého na kokainu".+ 11 fotek+ 12 fotek

Hollywood je prezentován jako místo plné bohatých a slavných lidí, kteří si užívají života. K tomu patří i větší či menší skandály. Jsou ty dnešní porovnatelné s těmi, jaké prožívaly hvězdy během zlaté éry továrny na sny? Pojďte se s námi podívat na skandály starého Hollywoodu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 05. 2023 16:00

V současnosti jsme zvyklí na to, že slavné osobnosti s námi sdílejí svůj život na sociálních sítích. Předtím se ale vše odehrávalo za oponou. Kupříkladu režiséři drželi temná tajemství svých hvězd stranou. Za to ale mnohdy chtěli protislužbu... A to hlavně sexuálního charakteru.

Drsná dieta Judy Garland

Po roli Dorotky v klasice Čaroděj ze země Oz (1939) si Judy Garland zamiloval celý národ. Takového úspěchu ale dosáhla za cenu ohrožení vlastního zdraví. Aby stále vypadala jako holčička, musela do sebe cpát léky, hektolitry kávy, kuřecí polévku a cigarety.

Nakonec jí nasadili pilulky podobné Adderallu, na nichž se stala závislá. Brala je na udržení váhy, i na to, aby se ráno probudila a večer usnula. Léky ji nakonec vedly k několika psychickým zhroucením a nevyhnutelné, předčasné smrti ve věku 47 let.

Znásilnil Roscoe "Fatty" Arbuckle mladou herečku?

V roce 1921 patřil tlouštík Arbuckle mezi největší hollywoodské hvězdy. Tehdy mu na kontě přistál tučný jeden milion dolarů. Herec si takový úspěch nechtěl nechat pro sebe, a tak se vydal slavit do hotelu St. Francis v San Francisku. Na večírku byla přítomná i herečka Virginia Rappe. Najednou se ozval výkřik. Když se šli ostatní hosté podívat, co se stalo, spatřili již jen prchajícího Roscoa.

Co se stalo? Herec prý měl Virginii znásilnit. Svědectví sice byly rozporuplné, faktem ale je, že se Rappe dožila jen dalšího dne. Zemřela na prasklý močový měchýř. Tisk ani veřejnost Arbuckleovi nevěřili. Přestože byl zproštěn viny, kariéru měl v troskách. Novou smlouvu na film dostal až v roce 1933. Jenomže ho v tu chvíli trefil šlak...

Na další pikantní zajímavosti ze světa hvězd stříbrného plátna se můžete podívat do galerie...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Hollywood

Historybyday.com: "You're Canceled": Dark Scandals From Hollywood's Golden Age

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články